Siófok  8.9  •  6.3 kn       

Keszthely  7.9  •  6 kn       

Balatonfüred  8.5  •  4.4 kn       

Balatonboglár  8.9  •  7.3 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  •  4.8 kn       

Tiszafüred  •  5.5 kn       

Mályi-tó  6.9  •  3.9 kn       

2024. április 19., péntek

Három hét múlva kiderül, hogy megdőlhet e a Kékszalag rekordja!

Három hét múlva kiderül, hogy megdőlhet e a Kékszalag rekordja!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A tradicionális esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján, idén is több mint hatszáz hajó részvételére számít a verseny rendezője, a Magyar Vitorlás Szövetség.

2021. július 22-én, reggel kilenc órakor rajtol el az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A tradicionális esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján, idén is több mint hatszáz hajó részvételére számít a verseny rendezője, a Magyar Vitorlás Szövetség. A programok tekintetében lesznek ugyan változások, de ami nem változik, hogy a versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Keszthely-Balatonfüred távot kell teljesíteniük, ami légvonalban 155 kilométeres távolság, de a szélviszonyok alakulásának megfelelően, ennél sokkal több is lehet. A résztvevőknek negyvennyolc órája van az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj teljesítésére, tehát 2021.07.24-én reggel 9:00 óráig lehet érvényesen beérni a célba. A versenyt ezúttal is élőben közvetíti az M4 Sport. A közvetítés reggel 8 óra 30 perckor kezdődik majd. A tavalyi versenyt a Vándor Róbert kormányozta RSM 2 katamarán nyerte. A győztes legénység is közel 18 órát töltött a vízen, hiszen a szél nem volt túl kegyes a résztvevőkhöz. Tavaly 535 hajó nevezett, 27 hajóosztályban.

„Az idei esztendőben is a vitorlázás ünnepe lesz a Kékszalag, amire nem csak a versenyzők készülnek, hanem a Magyar Vitorlás Szövetség is. A háttérben nagyon sokan dolgoznak azért, hogy sikeres legyen a lebonyolítás és a verseny folyamatosan követhető legyen az érdeklődők számára online és offline is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy több mint ötszáz hajóról beszélünk, ami közel háromezer vitorlázót jelent – ennyi hajó egyidejű jelenléte a tavon már önmagában is rendkívül nagy esemény, különösen, ha versenyeznek egymással. Egy ilyen nemzetközileg is rangosan jegyzett és hagyományokban gazdag esemény nem jöhetne létre a támogatóink nélkül, így nagyon nagy köszönet azért, hogy a rendkívüli nehézségek ellenére, továbbra is számíthatunk azokra a cégekre, akik mögöttünk állnak, valamint büszkék vagyunk arra, hogy új támogatók is láttak lehetőséget az év legfontosabb nagyhajós vitorlás versenyében. A Kékszalaggal egyidőben kezdődik a Tokiói olimpia, ahova sikeres felkészülési időszakot követően utaznak sportolóink, Berecz Zsombor, Érdi Mária és Vadnai Benjamin. Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeres olimpiai szerepléséért!” – mondta a sajtótájékoztatón Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke.

„Az elmúlt évek sikeres együttműködése után biztosak vagyunk abban, hogy az 53. Kékszalag is megfelelően szolgálja majd törekvéseinket. A koronavírus világjárvány új kihívások elé állított minket is, de egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy továbbra is névadó támogatói leszünk a versenynek, hiszen megtiszteltetés számunkra kapcsolatban lenni a hazai vitorlás élet legnagyobb eseményével. A szponzorációnk során mindig fontos célunk a figyelemfelhívás és erre jobb lehetőséget a Kékszalagnál nem igazán tudnék mondani. Bízunk abban, hogy jó szél lesz a verseny idején és izgalmas küzdelemben dőlnek el a helyezések. A vitorlássport elkötelezett támogatójaként, nagyon várjuk már az idei Kékszalagot is.” – mondta Zolnai György. A Raiffeisen Bank vezérigazgatója azt is hozzátette, hogy az üzleti életben ők is versenyeznek, méghozzá az ügyfelek megfelelő kiszolgálásáért. A tradíciók mellett a folyamatos fejlődés és a fenntarthatóság kiemelten fontos a Raiffeisen Bank számára. Ezt stratégiát tükrözi többek között a Magyarországon elsőként piacra lépett, idén 25 éves privátbanki üzletágunk, a lakossági szegmensben továbbra is mienk az egyik legjobb mobil alkalmazás, és innovatív fizetési megoldásokat tudunk az ügyfeleinknek nyújtani.” – mondta Zolnai György 

Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjjal kapcsolatos legfontosabb információkat Holczhauser András, az MVSZ főtitkára foglalta össze. „Továbbra is kiemelten kezeljük a versenyzők és versenyrendezőink egészségének megőrzését, ezért a versenyen számos óvintézkedést vezetünk be. A nevezés helyszínére kézfertőtlenítés követően csak maszkban és korlátozott létszámban léphetnek be a sportolók, a távolságtartás szabályira minden eseményünkön felhívjuk a figyelmet, a rajtengedélyes sportolók csak védettségi igazolvánnyal nevezhetnek a versenyre. A nevezésre ezúttal is az Anna Grand Hotelben kerül sor július 21-én és a nap különlegessége lesz, hogy 17:00 órától a balatonfüredi Vitorlás tér lesz a házigazdája az első magyar E-Sailing bajnokság fináléjának. A Kékszalag rajtját ezúttal is meg lehet majd nézni a partról is. Büszkék vagyunk arra, hogy idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a verseny hivatalos díjszállítója. A díjkiosztó ünnepség a Gyógy téren lesz, július 24-én, szombaton. Fontos változás, hogy a Kékpántlika (2021. július 21.) gyermekverseny idéntől a balatonfüredi móló előtti vízterületen kerül lebonyolításra, így közelebb hozzuk a gyermekek látványos küzdelmét a szülők, az érdeklődők, a szurkolók számára.” – mondta Holczhauser András.

A tavalyi versenyt az RSM 2 nyerte. A sajtótájékoztatón ott volt a címvédő csapat vezetője Kalocsai Zsolt is, aki nehéz versenyre számít. „Fantasztikus élmény volt számunkra a 2020-as verseny. Óriási küzdelem után sikerült megszereznünk a győzelmet és arra számítunk, hogy az idei esztendőben is kiélezett csatát kell majd vívni. Nagyon kiegyensúlyozott ugyanis a mezőny és bár egyre jobban ismerik egymást a vetélytársak, mindig van, aki elő tud húzni egy-egy újítást, amivel megpróbálja meglepni a többieket. Rengeteg edzésen vagyunk túl és abban bízunk, hogy ennek meg lesz az eredménye. Szeretnénk megvédeni címünket, de tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz.” – mondta Kalocsai Zsolt.

Idén először KPMG Fair Play különdíjban részesíti cégünk azt a versenyzőt, hajót, csapatot, amely a fair play szellemében tesz kiemelkedőt a verseny ideje alatt. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Dr. Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a MOB elnökségi tagja elfogadta felkérésünket és ő lesz a KPMG Fair Play Díj fővédnöke. Abban bízunk, hogy hagyományt teremtünk kezdeményezésünkkel hisz a fair play nemcsak a vízen és a sportban, hanem a gazdasági életben is kiemelt fontosságú. A vitorlázás - az üzleti élethez hasonlóan - taktikus sport, a versenyzők, a szervezők és a szakemberek eddig is figyeltek egymásra és ez a jövőben sem lesz másképp. Ahogy a sportban, úgy a gazdasági életben is nélkülözhetetlen, hogy a szereplők bízhassanak egymásban, a fair play szellemében küzdjenek. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy e kezdeményezést elindítsuk az MVSZ szakmai partnereként.” – mondta Liptay Gabriella, a KPMG Fair Play Díjat alapító KPMG Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatója.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az MVSZ hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá az Airmoniq csapatával a vitorlás versenyek okostelefonos nyomkövetéséről. Az MVSZ szakmai elképzelései alapján fejlesztett rendszer újszerű funkciókkal támogatja a rendezőség, és a közvetítő csapat munkáját. Ez az első olyan nyomkövetési megoldás, amely összeköttetésben áll az MVSZ versenyadminisztrációs rendszerével (VIHAR) is, valamint képes valós idejű adatátadásra külső rendszerek (pl. TV társaságok) felé. 

 Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj

  • névadó támogatója: a Raiffeisen Bank,
  • autós partnere: az Audi,
  • biztosító partnere: a Generali,
  • a díjak hivatalos szállítója: a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.,
  • a KPMG Fair Play Díj felajánlója: a KPMG Hungária Kft.,
  • hivatalos időmérője és órás partnere: a Seiko,
  • a résztvevő sportolók bőrének védelméről ismét az Ilcsi Szépítőfüvek gondoskodik,
  • a győztesek pezsgője ismét a Champagne Taittinger lesz.

Az érdeklődők - az M4 Sport közvetítése mellett - a kekszalag.reblog.hu oldal percről-percre felületén, illetve az MVSZ közösségi média felületein követhetik figyelemmel az eseményt. 

Különleges tortával köszöntötte a BAHART az idén 130 éves HELKA nosztalgiahajót Előző

Különleges tortával köszöntötte a BAHART az idén 130 éves HELKA nosztalgiahajót

SUBARU EGIS Kupa – Lám Dezső Emlékverseny: A hagyomány folytatódik! Következő

SUBARU EGIS Kupa – Lám Dezső Emlékverseny: A hagyomány folytatódik!