Siófok  19.1  •  4.5 kn       

Keszthely  14.9  •  0 kn       

Balatonfüred  19.1  •  4.2 kn       

Balatonboglár  15.1  •  5.1 kn       

Orfű  17  •  4 kn       

Velencei-tó  18.1  •  6.6 kn       

Tiszafüred  21.8  •  6.8 kn       

Mályi-tó  21  •  4.9 kn       

2023. szeptember 28., csütörtök

F.W. Raiffeisen Private Banking OD Kupa: Hat futam parádés szélben

F.W. Raiffeisen Private Banking OD Kupa: Hat futam parádés szélben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A zivatarokkal kísért ítéletidő péntek este elment, a szombati első versenynap négy futamát mindkét pályán 15-18 csomós szélben, napsütésben sikerült pörgősen végigvitorlázni, a 28 fokos Balaton fel-felcsapó hullámai kifejezetten kellemesek voltak egy-egy kemény menet közben.

A meteorológusoknak ezúttal nem lett igazuk. A zivatarokkal kísért ítéletidő péntek este elment, a szombati első versenynap négy futamát mindkét pályán 15-18 csomós szélben, napsütésben sikerült pörgősen végigvitorlázni, a 28 fokos Balaton fel-felcsapó hullámai kifejezetten kellemesek voltak egy-egy kemény menet közben. Vasárnapra gyakorlatilag semmilyen szelet nem ígértek, ennek ellenére 7-8 csomós szép délnyugatiban lehetett a még hátralévő két futamot befejezni.

Több mint háromszázan neveztek, a legnépesebb hajóosztály a J24 volt 10 indulóval, kilencen voltak az Assok és a Nau 370 Run osztály indulói. Érdemes átfutni az eredményeket: kiegyensúlyozott volt a küzdelem, egyetlen osztályban sem érezhette senki a zsebében az aranyérmet.

A jó beszélgetésekkel, a futamok, a páros küzdelmek kiértékelésével kísért szombat esti grillparti mindenkit meggyőzött: a vitorlázó közösséget a parti közös programok ugyanúgy erősítik, mint a sportszerű küzdelmek a vízen. Ha óvatosak maradunk, talán mostantól visszakaphatjuk a sportágunknak ezt az oldalát is.

visyla

Képek: Gémesi Jóka/SVE

Képgalériák hajóosztályonként

Eredmények

REGINA REGATTA DRAGONOKKAL: KIS SZÉL, NAGY LELKESEDÉS Előző

REGINA REGATTA DRAGONOKKAL: KIS SZÉL, NAGY LELKESEDÉS

Különleges tortával köszöntötte a BAHART az idén 130 éves HELKA nosztalgiahajót Következő

Különleges tortával köszöntötte a BAHART az idén 130 éves HELKA nosztalgiahajót