Siófok  18.9  •  3.5 kn       

Keszthely  16.9  •  5 kn       

Balatonfüred  18.5  •  1.7 kn       

Balatonboglár  18.9  •  5 kn       

Orfű  17  •  3 kn       

Velencei-tó  18.8  •  3.7 kn       

Tiszafüred  21.1  •  9.2 kn       

Mályi-tó  19.4  •  10 kn       

2022. augusztus 09., kedd

F.W. Raiffeisen Private Banking OD Kupa: Hat futam parádés szélben

F.W. Raiffeisen Private Banking OD Kupa: Hat futam parádés szélben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A zivatarokkal kísért ítéletidő péntek este elment, a szombati első versenynap négy futamát mindkét pályán 15-18 csomós szélben, napsütésben sikerült pörgősen végigvitorlázni, a 28 fokos Balaton fel-felcsapó hullámai kifejezetten kellemesek voltak egy-egy kemény menet közben.

A meteorológusoknak ezúttal nem lett igazuk. A zivatarokkal kísért ítéletidő péntek este elment, a szombati első versenynap négy futamát mindkét pályán 15-18 csomós szélben, napsütésben sikerült pörgősen végigvitorlázni, a 28 fokos Balaton fel-felcsapó hullámai kifejezetten kellemesek voltak egy-egy kemény menet közben. Vasárnapra gyakorlatilag semmilyen szelet nem ígértek, ennek ellenére 7-8 csomós szép délnyugatiban lehetett a még hátralévő két futamot befejezni.

Több mint háromszázan neveztek, a legnépesebb hajóosztály a J24 volt 10 indulóval, kilencen voltak az Assok és a Nau 370 Run osztály indulói. Érdemes átfutni az eredményeket: kiegyensúlyozott volt a küzdelem, egyetlen osztályban sem érezhette senki a zsebében az aranyérmet.

A jó beszélgetésekkel, a futamok, a páros küzdelmek kiértékelésével kísért szombat esti grillparti mindenkit meggyőzött: a vitorlázó közösséget a parti közös programok ugyanúgy erősítik, mint a sportszerű küzdelmek a vízen. Ha óvatosak maradunk, talán mostantól visszakaphatjuk a sportágunknak ezt az oldalát is.

visyla

Képek: Gémesi Jóka/SVE

Képgalériák hajóosztályonként

Eredmények

REGINA REGATTA DRAGONOKKAL: KIS SZÉL, NAGY LELKESEDÉS Előző

REGINA REGATTA DRAGONOKKAL: KIS SZÉL, NAGY LELKESEDÉS

Különleges tortával köszöntötte a BAHART az idén 130 éves HELKA nosztalgiahajót Következő

Különleges tortával köszöntötte a BAHART az idén 130 éves HELKA nosztalgiahajót