Siófok  12.7  •  19.6 kn       

Keszthely  13.9  •  5 kn       

Balatonfüred  12.4  •  19.2 kn       

Balatonboglár  12.7  •  19.8 kn       

Orfű  17  •  9 kn       

Velencei-tó  14  •  16.5 kn       

Tiszafüred  16.1  •  13.6 kn       

Mályi-tó  14.4  •  10.5 kn       

2024. március 28., csütörtök

Magasabb fokozatra kapcsol a Balatoni Boat Show

Magasabb fokozatra kapcsol a Balatoni Boat Show

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 26. alkalommal rendezik meg szeptember első hétvégéjén – egész pontosan 2021. szeptember 3-5. között - Balatonkenesén a Balaton Boat Show-t

A 26. alkalommal rendezik meg szeptember első hétvégéjén – egész pontosan 2021. szeptember 3-5. között - Balatonkenesén a Balaton Boat Show-t, amely az egyetlen vízi és vízparti hajókiállítás Magyarországon. A koronavírus-járvány okozta nehéz időszakból kilábalva egy sor újdonsággal rukkolnak elő a rendezvény szervezői: a korábbinál sokkal nagyobb területen, újfajta élményprogramokkal várják a vitorlás- és elektromos meghajtású hajók rajongóit.

Miközben a mindennapokat teljesen átírta a koronavírus-járvány, a hajózás, mint szabadidő eltöltési forma felértékelődött, a pandémia visszahúzódása pedig most új lehetőséget teremt. Ezt hivatott bemutatni az idén szeptember 3-5. között a balatonkenesei Marina Port kikötőben sorra kerülő 26. Balaton Boat Show, amelynek megrendezésére a járványkorlátozások enyhítése miatt – a biztonsági szabályok megtartása mellett – kerülhet sor.

A rendezvény különlegességét hagyományosan az adja, hogy ez Magyarország legnagyobb vízi és vízparti kiállítása. Az idén viszont egy sor újdonsággal rukkolnak elő a szervezők. Megújul a kiállítás területi koncepciója: a Balaton Boat Show a korábbinál sokkal nagyobb területen, hamisítatlan vízi és kikötői hangulatban látja vendégül a látogatókat. Az idei rendezvényen a Kenese Marina Porthoz tartozó park és a Hotel Marina Port szolgáltatásai is a kényelmes és kellemes időtöltést szolgálják. Lesz beach bár, grillterasz, Balaton Boat Show-színpad és gyereksziget is, a kiállítási terület pedig az eddig ismert parkoló részből a parkosított területre is beköltözik. „A megújult területi koncepció sikerét reméljük az is tovább emeli, hogy a rendezvénynek helyet adó Marina Port kikötő létesítményei is egy felújításon estek át az elmúlt időszakban” – hangsúlyozta Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója.

Minden, ami hajó

Az idei Balalaton Boat Show tehát a minden igény kielégítő vendéglátás mellett a jövőben várható fejlődésre, a turizmus, ezen belül a vízi turizmus várható bővülésére helyezi a hangsúlyt. Ennek keretében bemutatkoznak majd a legmodernebb vitorláshajók mellett az elektromos meghajtású vízi járművek legújabb változatai.

Aki vásárláson töri a fejét, annak kedvező a kiállítás időpontja, hiszen az itt kipróbált és megrendelt vízi eszközök a következő tavasszal már biztosan a vízen várhatják új tulajdonosaikat. A kiállításon emellett megjelennek a hajózás technológiai újdonságai, legyen szó vitorlásokhoz szükséges felszerelésekről, így a szervezők az idén is széles kínálatot felvonultató kiállítói körre számítanak. „A Balaton Boat Show régóta a balatoni naptár szerves része, amely felvonultatja a hajózás színe-javát. Évek óta növekvő érdeklődést tapasztalunk, mind a kiállítók, mind a látogatók részéről. Itt mindenki megnézheti holt tart most a vitorlázás, hajózás. Kihagyhatatlan alkalmat ad arra, hogy a hajózásban érdekelt gyártók, kereskedők, forgalmazók bemutathassák az újdonságaikat. Másrészről a hajózás iránt eddig is érdeklődők mellett a Balaton Boat Show azok is megtehetik az első lépést, akik eddig nem kerültek „hajóközelbe”, azaz bekapcsolódhatnak a vízi életbe” – tette hozzá a kiállítás igazgatója.

A rendezők bíznak abban, hogy az új kiállítási terület minden eddiginél több kiállító és látogató számára teszi vonzó programmá az idei Balaton Boat Show-t, amely természetes közegben mutatja be, hogy milyen máshoz nem fogható élményt nyújt a hajózás és a parti élet.  

A rendezők a következő címen várják a kiállítók jelentkezését, június 25-ig kedvezményes előjelentkezési lehetőséggel:

https://balatonboatshow.hu/jelentkezes

A Balaton Boat Show stratégiai partnerei: Magyar Vitorlás Szövetség, Budapest Boat Show, Hajóipari Vállalkozók Egylete

F.W. Raiffeisen Private Banking OD Kupa a június 26 - 27 hétvégén! Előző

F.W. Raiffeisen Private Banking OD Kupa a június 26 - 27 hétvégén!

REGINA REGATTA DRAGONOKKAL: KIS SZÉL, NAGY LELKESEDÉS Következő

REGINA REGATTA DRAGONOKKAL: KIS SZÉL, NAGY LELKESEDÉS