Siófok  8.9  •  5.7 kn       

Keszthely  7.9  •  4 kn       

Balatonfüred  8.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  8.9  •  6.5 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  6.5  •  4.1 kn       

Tiszafüred  6.5  •  5.8 kn       

Mályi-tó  6.8  •  3.9 kn       

2024. április 19., péntek

KEREKED Ifjúsági Kupa: Hatalmas érdeklődés, kevés futam

KEREKED Ifjúsági Kupa: Hatalmas érdeklődés, kevés futam

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Optimist hajóosztályban 110 gyermek, a 29er osztályban tizenhét egység, a 420-as hajóosztályban húsz egység, míg a 49er-ben négy páros szállt harcba

Tökéletes előkészület után, idén is impozáns környezetben várta a Kereked Vitorlás Klub a fiatalokat, az immáron hagyományosnak tekinthető ifjúsági versenyén. Fontos is volt a jó előkészítés, hiszen rengetegen neveztek a versenyre. Az Optimist hajóosztályban 110 gyermek, a 29er osztályban tizenhét egység, a 420-as hajóosztályban húsz egység, míg a 49er-ben négy páros szállt harcba. Illetve csak szállt volna harcba már pénteken, ám az időjárás nem fogadta kegyeibe a versenyzőket és a verseny rendezőit. Sem pénteken, sem pedig szombaton nem sikerült futamokat rendezni, a szélhiány miatt. Végül jó döntésnek bizonyult, hogy a zárónapon nagyon korán, már reggel nyolc órára a vízre parancsolta a résztvevőket a rendező, aminek köszönhetően sikerült futamokat rendezni és végül eredményesen, a díjkiosztóval zárulhatott a verseny.

Az Optimist hajóosztályban taroltak a házigazdák, hiszen Kis-Szölgyémi Soma lett az első, csapattársa Bite Pál Előd előtt, míg a dobogó legalsó fokára az FVE versenyzője Koch Péter állhatott fel. A 29er osztályban a Tóth Attila, Borda Levente (SVE) kettős diadalmaskodott, a Kis-Szölgyémi Luca, Ugron Hanga (Kereked) és a Csekovszky Mór, Farkas Benedek (Kereked) páros előtt. Csöregh András és Érdi Ferenc nyerte a 420-as hajóosztály versenyét, itt Benyó Máté és Horváth Ákos állhatott fel a dobogó második fokára, míg a Fináczy Hanna, Érdi Hanna Noa kettős zárt harmadikként. A 49er osztályban a Cserép Csongor,  Cserép Csaba (BYC) páros diadalmaskodott.

A verseny eredményei.

Ünnepélyes pillanat volt, amikor az eredményhirdetés után kihirdették a közelgő nagy nemzetközi eseményekre utazó válogatott kereteket. A Garda-tavi világbajnokságra Török Péter és Dénes Gábor kíséretében a Héder Benedek Barna, Kis-Szölgyémi Soma, Fehér Boróka, Bite Pál Előd, Koch Péter csapat utazik, míg Cádizban az Európa-bajnokságon Weinber Zsófia és Szalontai Bence kíséretében a Siklósi Mór, Pécsi Koppány Dániel, Csőregh Máté Mihály, Jandl Rómeó, Gulyás Bálint, Lackó Sára, Pőcze Annamária, Fehér Szonja, Bartos Betti küldöttség képviseli a magyar színeket.     

Június 12 - én, szombaton délután rajtol az Ezüst Szalag éjszakai túraverseny! Előző

Június 12 - én, szombaton délután rajtol az Ezüst Szalag éjszakai túraverseny!

MVM Laser Flottabajnokság ranglista verseny beszámoló Következő

MVM Laser Flottabajnokság ranglista verseny beszámoló