Siófok  20  •  3.5 kn       

Keszthely  20  •  14 kn       

Balatonfüred  20  •  3.5 kn       

Balatonboglár  20  •  14 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  22.6  •  7 kn       

Tiszafüred  20.4  •  17 kn       

Mályi-tó  19.9  •  13.9 kn       

2021. június 14., hétfő

Június 12 - én, szombaton délután rajtol az Ezüst Szalag éjszakai túraverseny!

Június 12 - én, szombaton délután rajtol az Ezüst Szalag éjszakai túraverseny!

Az abszolút első helyezett elnyeri a verseny ezüst örökös vándordíját, az első befutó egytestű hajó is különdíjat kap

Idén már negyedik alkalommal rendezi meg a Spartacus VE az izgalmas éjszakai túraversenyt, a táv változatlanul a Balatonföldvár – Györök – Balatonföldvár „virslipálya”. Új információ, hogy a 18 órára kiírt rajt előtt, szombaton 15 órától társasági eseményre várják az indulókat a Spari telepen, vasárnap pedig a díjkiosztót ugyancsak némi enni-innivaló teszi ünnepélyesebbé.

Az abszolút első helyezett elnyeri a verseny ezüst örökös vándordíját, az első befutó egytestű hajó is különdíjat kap. A spartacus.hu és a hunsail.hu oldalon elérhető a Versenykiírás a legfontosabb tudnivalókkal.

Az Ezüst szalag változatosságára és színvonalára jó példa az eddigi győztesek listája: 2018-ban, az első ilyen versenyen, az RSM2 modifikált AC45-ös katamarán nyert, Vándor Róbert kormányzásával, ők az erős szélben mindössze 3 óra 4 perc (!) alatt tették meg a távot. 2019-ben a New Black Jack Décision 35-ös katamarán győzött, a tízszeres világbajnok Roland Gaeblerrel a kormánynál, nekik a gyenge szélben az előző évinél percre pontosan öt órával több idő kellett a táv teljesítéséhez… Tavaly, 2020-ban ugyancsak a gyenge, forgolódó szél tette próbára a mezőnyt, a győztes Diószegi Zoltán, Székely András, Hunfalvy Csaba és Antal Gábor csapatnak közel tíz és fél óra kellett a versenytáv végigvitorlázásához az IRF nevű Ventilo 28-as katamarán fedélzetén. Ilyenkor, a hét elején még nehéz pontos időjárási előrejelzést adni a hétvégére, azonban a különböző modellek egyben biztosak: idén ezen a hétvégén nem kell szélcsendre számítani.

Az Ezüst szalag jó edzés a Kékszalagra, hiszen a mezőny nagy része ideális esetben éppen ezen a szakaszon vitorlázik sötétben – vagy odafelé, vagy már vissza. Gyakorolható a navigáció, a hajóvezetés éjszakai trükkjei, tesztelhetőek a műszerek, felszerelések.

Mind a három eddigi Ezüst szalag nagy csatát hozott, izgalmas, szép versenyélményt adott a résztvevőknek. Idén sem lesz másképp.

A 2021. évi Ezüst szalag versenykiírása

Visy László Oszi

Szombaton rajtol a Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj Előző

Szombaton rajtol a Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj

KEREKED Ifjúsági Kupa: Hatalmas érdeklődés, kevés futam Következő

KEREKED Ifjúsági Kupa: Hatalmas érdeklődés, kevés futam