Siófok  12.2  •  2.7 kn       

Keszthely  12.9  •  7 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  12  •  3.7 kn       

Orfű  11  •  4 kn       

Velencei-tó  11.8  •  7.3 kn       

Tiszafüred  11.7  •  4.3 kn       

Mályi-tó  10.1  •  5.2 kn       

2024. április 19., péntek

MVM Laser Flottabajnokság ranglista verseny beszámoló

MVM Laser Flottabajnokság ranglista verseny beszámoló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az első két versenynap parti halasztással telt, a verőfényes napsütés mellé csak a szél hiányzott.

Tekintélyes 73 fős Laser mezőny állt rajthoz az MVM SE rendezésében zajló jubileumi 10. Laser Flottabajnokságon. Az időjárás ezúttal nem könnyítette meg a versenyrendezők dolgát, a hétvégére beköszöntő kánikula mellett sajnos nem sok szél maradt a három napos Ranglista verseny lebonyolításához.

Az első két versenynap parti halasztással telt, a verőfényes napsütés mellé csak a szél hiányzott. A rendezőség maximálisan alkalmazkodva a vasárnapi időjárás előrejelzéshez reggel 07:25-re írta ki az első futam rajtját a verseny zárónapján. Ez nagyszerű döntésnek bizonyult, hiszen terv szerint sikerült rajtoltatni az első futamot 10-12 csomós keleties szélben, amit futószalagon követett még három futam és a stabil irányú, de fokozatosan csökkenő erejű szélben az utolsóként célba érő Laser 4.7 mezőny is teljesíthette a negyedik futamot mielőtt ismét beállt a szélcsend a tavon.

Így négy futamból került kihirdetésre a végeredmény mindhárom mezőny részére.

Laser Standard hajóosztályban Zink Leon (BYC) nyerte a versenyt Szakasits György (MVM SE) és Novák Dávid (VVSI) előtt. A masters korosztályban Szakasits Györgyé (MVM SE) lett az arany érem, Novák Dávid (VVSI) ezüst, Péteri Gábor (ARSC) pedig bronz érmet szerzett.

A legnépesebb, 36 résztvevős Laser Radial mezőnyben abszolútban Szokody Olivér (BYC) győzedelmeskedett, Nagy Bendegúz (BYC) végzett a dobogó második fokán és Kovács Attila (MVM SE) szerezte meg a bronz érmet. Az U19-es korosztályban a verseny abszolút első két helyezettje mögött Orbán Botondé (MVM SE) lett a bronz érem. Az U17-es korosztályban Sigmond Soma (BYC) nyert Szűts Péter (BYC) és Jeney Kristóf (SVE) előtt. A lányok között Kis-Kapin Karina végzett az élen Abdai Réka (Balatoni YC) és Tóth Zelma (VVSI) előtt.

A legifjabb Laser 4.7 mezőnyben Cserveni Dániel (THE-YKA) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, Vida Róza (BYC) és Vasaji Anna (THE-YKA) szerezték meg az ezüst és a bronz érmet. Az U16-os korosztályban Rácz Mihály (Procelero SE) győzött Bodnár Hanna (BYC) és Szokody Vincent (BYC) előtt. A lányok versenyében Vida Róza (BYC) szerzett arany érmet, Vasaji Anna (THE-YKA) végzett a második helyen és Molnár Lilla (MVM SE) szerezte meg a bronz érmet.

Az MVM SE csatlakozva a Steering the course női vitorlázás népszerűsítő kampányhoz, értékes Rooster vásárlási utalványokkal díjazta a Laser Radial és a Laser 4.7 női mezőny dobogós versenyzőit!

Gratulálunk a díjazott versenyzőknek és köszönjük minden versenyző részvételét!

Verseny hivatalos honlapja

Galéria

Végeredmény

KEREKED Ifjúsági Kupa: Hatalmas érdeklődés, kevés futam Előző

KEREKED Ifjúsági Kupa: Hatalmas érdeklődés, kevés futam

Kaiser Kristóf nyerte az Ezüst Szalagot Következő

Kaiser Kristóf nyerte az Ezüst Szalagot