Siófok  13.3  •  2.9 kn       

Keszthely  8.9  •  2 kn       

Balatonfüred  13  •  2.6 kn       

Balatonboglár  13.3  •  4.6 kn       

Orfű  11  •  4 kn       

Velencei-tó  9.3  •  3.7 kn       

Tiszafüred  10.8  •  4.4 kn       

Mályi-tó  10.1  •  3.6 kn       

2022. október 06., csütörtök

Szombaton rajtol a Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj

Szombaton rajtol a Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A regatta ötvenharmadik kiadása új névadó partnerrel, az idén 90 éves, prémium nyílászárókat gyártó Internorm támogatásával jelentkezik

Az előrejelzések alapján kellemes vitorlázóidő, nem túl erős szél és sok napsütés várja a regatta mintegy 150 résztvevőjét Balatonföldvár központtal.

A regatta ötvenharmadik kiadása új névadó partnerrel, az idén 90 éves, prémium nyílászárókat gyártó Internorm támogatásával jelentkezik. És noha a koronavírus-járvány újabb hullámának lecsengése miatt a szervezőknek ezúttal le kellett mondaniuk a látványos parti programokról, a meglepetések idén sem maradnak el!

A Mihálkovics Kupa keretein belül ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-t, amelyen a legjobb katamarános csapatok mérik össze tudásukat a karbonból készült vándorkupáért. Már jelezte részvételi szándékát – többek között – a Kékszalag-címvédő RSM2, a Kékszalag-rekorder Raiffeisen Fifty-Fifty, a Kaiser Kristóf kormányzásával kiálló Euroleasing–Prospex Team és a többszörös katamarán-világbajnok Roland Gäbler kormányozta Black Jack is.

Természetesen idén sem maradhatnak ki a látképből a káprázatos szépségű klasszikus hajók, mint a Sirocco vagy az Addio. Az értékelések abszolút győztesei, valamint további hét ranglistaversenyes hajóosztály győztesei szintén egy-egy szép karórával térhetnek haza, melyeket az Időzóna Óraszalon ajánlott fel.

„Alapos szervezéssel és izgalmas futamokkal igyekszünk kárpótolni az 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíjon részt vevő vitorlázókat a vízparti programok elmaradásáért. Az eddig kapott visszajelzések alapján a Mihálkovics Kupa azon balatoni regatták egyike, ahol nemcsak nyerni, de részt venni is büszkeség – és mi ezt értékes díjakkal honoráljuk” – mondta Horváth Péter főszervező.

A Balaton középső medencéjében zajló regatta vándorkupáját, a kézzel festett vázát a világhírű pécsi Zsolnay porcelánmanufaktúra készítette.

A regattára nevezni a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerében lehet. A helyszíni nevezések leadására a rajt előtti napon, június 4-én 18 órától lesz lehetőség a balatonföldvári Galamb-szigeten.

Információ: 

www.mihalkovicskupa.hu

e-mail: info@mihalkovicskupa.hu

www.facebook.com/mihalkovicskupa

Megtörtént a Balaton körüli kikötők újraminősítése Előző

Megtörtént a Balaton körüli kikötők újraminősítése

Június 12 - én, szombaton délután rajtol az Ezüst Szalag éjszakai túraverseny! Következő

Június 12 - én, szombaton délután rajtol az Ezüst Szalag éjszakai túraverseny!