Siófok  16.1  •  9.2 kn       

Keszthely  17.9  •  2 kn       

Balatonfüred  15.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.1  •  2.4 kn       

Orfű  19  •  3 kn       

Velencei-tó  17.1  •  14.6 kn       

Tiszafüred  17.8  •  14.2 kn       

Mályi-tó  18.2  •  12.6 kn       

2022. október 02., vasárnap

Nagy sikerrel zárult a Steering The Course női vitorlás verseny Balatonfüreden

Nagy sikerrel zárult a Steering The Course női vitorlás verseny Balatonfüreden

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Pünkösd hétfőn, déli 12:00-kor rajtolt el a Steering The Course Női Vitorlás Versenynap első futama Balatonfüreden, a Tagore sétány előtti vízterületen.

A hazai szakszövetség az eseményt a World Sailing által az idei esztendőben debütáló, világszerte megrendezett Steering The Course nemzetközi vitorláshéthez kapcsolódva hirdette meg.

Pünkösd hétfőn, déli 12:00-kor rajtolt el a Steering The Course Női Vitorlás Versenynap első futama Balatonfüreden, a Tagore sétány előtti vízterületen. A 6-8 csomós dél-nyugati szélben a kezdő csapatok gyenge esőben álltak rajthoz, hogy teljesítsék a rendezőség által kitűzött up&down pályát.

A verseny limitideje 15:30 volt. Miután a szél kitartott, Dávid Júlia versenyvezető mind a tervezett hat futamot megtartotta.

Az összpontszámok alapján a legeredményesebb Sabján Annamária csapata lett (tagjai: Bagi Eszter, Gál Gabriella, Tóth Viktória, Pettenkoffer Viktória), míg a dobogó második fokára a nap végén Weöres Márta egysége állhatott fel (tagjai: Németh Enikő, Stolk Flóra, Badar Bori, Érdi Hanna, Fináczy Panna). A versenyrendezőség értékelése alapján a versenynap harmadikként teljesítő csapata a Szabó Eszter vezette leányság volt (tagjai: Dalosné Balogh Anikó, Draskóczi Katalin, Mohos Katalin, Potsubay Katalin).

A versenynapon a vitorlázók J24-es, One Design hajóosztályban álltak rajthoz. A rendezői tapasztalatok azt bizonyították, hogy az osztályba tartozó vitorlások kiemelten alkalmasak hasonló versenyek megrendezésére, az itteni pályarendszeren való vitorlázásra. Erről számoltak be egyébként a partra érkezett női egységek is, akik nagy élvezettel teljesítették a távokat a J24-eken.

A nap végi díjkiosztón Dávid Júlia versenyvezető elmondta: igazán „pörgős” három órán vannak túl, ritka, hogy egy versenyrendező ennyiszer húzzon lobogót. Hozzátette: 12 perc volt egy átlag futam, normál esetben egy pályaverseny első szakasza tart 12 percig.

„Ami nekem szembetűnő volt, hogy nagyon fegyelmezettek voltatok. Amikor vegyes verseny van, a fiúk mindig kérdeznek, vagy elégedetlenkednek, itt semmi ilyesmi nem volt. Mindenki csinálta a dolgát, úgyhogy büszke vagyok Rátok.” - fogalmazott a versenyvezető.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára örömét fejezte ki, hogy sok ifjúsági versenyző hölgy is megjelent más hajóosztályokból is.

„Lehet látni, hogy a vitorlázás egy olyan sport, ahol ismerni kell a hajóosztályt, így nem csoda, hogy ma ki vitte el a pálmát. De itt vannak az olimpikonjaink a Kerekedből, klubtársamék, Weöres Mártiék és nagyon sokan, akikkel találkozhatunk kint a vízen. Nagyon bízom benne, hogy az idei szezonban sokszor versenyeztek, versenyzünk egymás ellen” -fogalmazott Holczhauser András.

A főtitkár a rendező Magyar Vitorlás Szövetség nevében köszönetet mondott a női csapatverseny támogatóinak, valamint a J24 hajóosztálynak, hogy a regattára biztosították a versenyhajókat.

A Versenynap fotógalériája az alábbi linken érhető el:

https://hunsail.photoshelter.com/gallery/Steering-the-Course-2021/G0000lruRl1T347w

Kihívásokban és izgalmakban gazdag volt az idei Helly Hansen Pünkösdi Regatta Előző

Kihívásokban és izgalmakban gazdag volt az idei Helly Hansen Pünkösdi Regatta

Jolle-versenyektől a chartercégig - nőként is életpálya a vitorlázás Következő

Jolle-versenyektől a chartercégig - nőként is életpálya a vitorlázás