Siófok  -0.8  •  6.9 kn       

Keszthely  1.9  •  0 kn       

Balatonfüred  -1.1  •  8.3 kn       

Balatonboglár  2.1  •  7.6 kn       

Orfű   •  6 kn       

Velencei-tó  2.2  •  10.2 kn       

Tiszafüred  7.1  •  12.8 kn       

Mályi-tó  4.9  •  5.9 kn       

2021. november 27., szombat

Lányos korszakát éli a Tihanyi Hajós Egylet – A THE is csatlakozott a női vitorlás héthez

Lányos korszakát éli a Tihanyi Hajós Egylet – A THE is csatlakozott a női vitorlás héthez

A közgazdász végzettségű Rutai Andrea könyvvizsgáló cégtől valamint légitársaságtól érkezett el úgy a sportághoz, hogy az hivatásává vált.

A Tihanyi Hajós Egylet vezetője gyerekkorában ismerkedett meg a vitorlázással, és akkor még nem is gondolta, hogy élete meghatározó részévé, sőt pályafutásává válik. A közgazdász végzettségű Rutai Andrea könyvvizsgáló cégtől valamint légitársaságtól érkezett el úgy a sportághoz, hogy az hivatásává vált. A Vitorlázz Itthonnak büszkén mesélte, hogy a vezetése alatt álló tihanyi klub, valamint a Yacht Klub Agárd is számos női versenyzőt nevel, és a táborokban sincs hiány az utánpótláskorú lányokból- írja a vitorlazzitthon.hu.

Szüleivel vitorlázott, édesapjával kezdett kalózzal az egyik siófoki egyesületben, innen indult a szerelem – mondta a Vitorlázz Itthonnak a Tihanyi Hajós Egylet vezetője. Rutai Andrea kifejtette, jól érzi magát ebben a közegben, ugyanis szórakoztató a férfiakkal és nőkkel együtt megbeszélni a vízen történt napi eseményeket, a pályán történt érdekes helyzeteket. Rutai Andrea megerősítette, hogy a vitorlázás valóban életpálya, ugyanis neki korábban hobbi volt a vitorlázás, majd az élet úgy hozta, hogy a szakmai élete részévé vált, versenyrendezőként és kikötővezetőként dolgozik.

Tapasztalata szerint a lányok és fiúk serdülőkorú vitorlázásban hasonlóan vállalják a veszélyes helyzeteket. Rutai Andrea szerint náluk valóban sok a lány vitorlázó. Az edzők és vezetők a táborokból kiválasztják a legügyesebb gyerekeket, akit minden évben visszahívnak egy úgynevezett nyereménytáborra. Tavalyelőtt éppen öt lány és egy fiú maradt itt ebben a csapatban – tette hozzá.

„Ez valahogy meg is alapozta a 420-as csapatot Tihanyban, itt most a tizennyolc 420-asunkban tíz lány és nyolc fiú van, szóval megfordult az arány”

Arról is beszélt, hogy a náluk versenyző lányok, női edzők is látták a World Sailing által idén először életre hívott Steering the Course női vitorlás hét programot, amit hazánkban közösen rendez a nemzetközi szövetség a Magyar Vitorlás Szövetséggel, és lelkesen javasolták, hogy csatlakozzanak.

„Mi azzal fogunk csatlakozni, hogy megmutatjuk, hogy milyen sokan vannak és milyen lelkesen vitorláznak a lányok közül.”

Végül Rutai Andrea elárulta: az idei esztendőben a tihanyi táborok turnusai már beteltek, ugyanakkor az agárdi helyszínen még 2-3 táborban tudnak helyet biztosítani az érdeklődőknek.

Borítókép: THE

Forrás: Vitorlazzitthon.hu

Flexfleet Klasszikus Szóló Balaton kerülő egykezes verseny Előző

Flexfleet Klasszikus Szóló Balaton kerülő egykezes verseny

Javában készülnek a lány csapatok a Nemzetközi Női Vitorláshétre Következő

Javában készülnek a lány csapatok a Nemzetközi Női Vitorláshétre