Siófok  5.3  •  3.7 kn       

Keszthely  0.9  •  4 kn       

Balatonfüred  4.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  1.1  •  3.8 kn       

Orfű   •  4 kn       

Velencei-tó  0.1  •  4.2 kn       

Tiszafüred  -1.9  •  4.6 kn       

Mályi-tó  0.8  •  4.8 kn       

2022. január 16., vasárnap

Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot

Az Anna nyerte a 70 - es cirkáló bajnokságot

A 70es cirkálók bajnoksága szombaton újabb két futammal folytatódott. Ezúttal valamivel gyengébb kiadásban jelentkezett a reggeli „keleti”. Náray Vilmos és csapata 9 órakor vízre vezényelte az egységeket, és 10.00 órakor már indulhatott is a hetedik futam: ezúttal 60 fokról fújó 10-11 csomós szélben.

A szél kitartott és mintegy egy óra múlva ezúttal a Pannónia kapta a győztesnek járó dudát. A nyolcadik futamra fogyni kezdett az üzemanyag, ami jelentős munkát hozott a rendezőknek - folyamatosan egyre rövidebbre kellett venni a pályát, hogy a végén 4-5 csomóra gyengülő szélben is tartani lehessen a célidőt. Ahogy korábban is, a gyengébb szél az Annának kedvezett, ezúttal ők futottak be elsőnek.

Sajnos a nap további részében már nem lehetett futamot tartani, a szél a versenyterületen sehol sem emelkedett folyamatosan a futamindításhoz szükséges öt csomó felé, így fél négykor a rendezőség befejezettnek nyilvánította a napot. A versenyzőket ezúttal a TVSK és Horváth Szabolcs jóvoltából grillezett csirkecombfilé, kiváló parázskrumpli és rétes várta. Itt kell megemlíteni, hogy a Pannónia oszlopos tagjai, Bujdosó Feri és Zsiga folyamatosan gondoskodtak arról is, hogy a mezőny esténként kiváló dél-balatoni Bujdosó borok mellett beszélhessék át a nap történéseit. Ezért is köszönet jár!

A vasárnapi zárónap előtt az Anna és az Irokéz azonos pontszámmal áll, pillanatnyilag több futamgyőzelmével az Anna áll az első helyen. Elméletileg még akár három futam is tartható, az utolsó rajtidőpont 13.00 óra lehet.

Az Anna 70es cirkáló lett a győztes a TVSK rendezésében Ábrahámhegyen zajló országos bajnokságon, a második helyen az Irokéz, a harmadikon pedig a Pannónia végzett.

Vasárnap végül már nem lehetett futamot rendezni, bár a versenyrendezőség folyamatosan kereste a szelet a Révfülöp-Boglár-Fonyód-Badacsony négyszögben, de csak a fürdőzni vágyóknak kedvező strandidőt és limányt talált. Így végül a verseny első három napján megrendezett nyolc futam alapján kellett eredményt hirdetni.

A rendkívül szoros csatában hajszállal – azonos pontszámmal, több első helyével – nyert a Fehéri Gábor vezette Anna, és a tavalyi bajnok, Pajor Zsolt Irokéz nevű hajója most be kellett, érje az ezüstéremmel. A bronz a Jordán Gábor kormányozta Pannóniának jutott, akik különösen a frissebb szelekben vitorláztak jól.


Csatolt fájlok:

22 – es Binnenjolle hajóavató Orfűn Előző

22 – es Binnenjolle hajóavató Orfűn

Magyar Bajnokság és Grand Prix – felelős döntések és összhang a csapatmunkában Következő

Magyar Bajnokság és Grand Prix – felelős döntések és összhang a csapatmunkában