Siófok  4.4  •  7.8 kn       

Keszthely  5.8  •  10 kn       

Balatonfüred  4.1  •  7 kn       

Balatonboglár  4.9  •  8.4 kn       

Orfű   •  5 kn       

Velencei-tó  4.7  •  5.7 kn       

Tiszafüred  1.1  •  6.2 kn       

Mályi-tó  2.4  •  4.5 kn       

2022. január 19., szerda

Rooster - Monautix Országos Bajnokság és 29er GP: Szélmnetes vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Rooster - Monautix Országos Bajnokság és 29er GP: Szélmnetes vasárnap

Rooster - Monautix Országos Bajnokság és 29er GP: Szélmnetes vasárnap

Nem sikerült futamot, futamokat rendezni a Rooster-Monautix Laser és 420 Nyílt Országos Bajnokság, valamint 29er Grand Prix vasárnapi versenynapján. Nem alakult ki ugyanis olyan szél a Balatonfüredi térségben, amely alkalmas lett volna korrekt, jó futamok lebonyolítására. Ennek ellenére a bajnokság érvényes, még a legrosszabb futamot is kiejthették a versenyzők.

A 420-as osztály bajnoka a Litkey Janka, Érdi Hanna (THE-YKA) egység lett, méghozzá teljesen megérdemelten. A Szűcs Benedek, Batiz Ábel (THE-YKA)  kettős végzett a második helyen, míg a szintén THE-YKA színekben vitorlázó Benyó Máté, Horváth Ákos páros vehette át a bronzérmet.

Laser hajóosztályban Vadnai Jonatán (BYC) lett az első, testvére Vadnai Benjamin (BYC), és ahogy a 420-as osztályban a THA-YKA egyesület tarolt, úgy a Laser osztályban a BYC-nél maradt az összes érem, ugyanis a harmadik helyen Zink Leon Miklós zárt, aki szintén a rendező egyesület versenyzője.

A Laser Radial mezőny győztese a görög Basileia Carahaliou lett, Sellei Bence (BYC) és Kovács Attila (MVM SE) előtt, míg áll a Laser 4.7 hajóosztályban a BYC versenyzője, Nagy Bendegúz lett a magyar bajnok, csapattársai Sigmond Soma és Szokody Olivér előtt.

A 29er Grand Prix-t a Jeney Máté, De Jonghe Artúr (SVE) kettős nyerte, Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga (KEREKED) állhatott fel a dobogó második, míg Balázs Zétény és Csák Máté (KEREKED) a harmadik fokára.

A Rooster-Monautix Laser és 420 Nyílt Országos Bajnokságon, valamint 29er Grand Prix versenyen öt hajóosztályban több mint százhúsz fiatal küzdött csütörtöktől vasárnapig a dobogós helyezésekért.

Részletes eredmények: https://bit.ly/3iBM5gV

A Suppy megvédte Magyar Bajnoki címét. Előző

A Suppy megvédte Magyar Bajnoki címét.

22 – es Binnenjolle hajóavató Orfűn Következő

22 – es Binnenjolle hajóavató Orfűn