Siófok  10  •  3.9 kn       

Keszthely  8.1  •  0 kn       

Balatonfüred  9.6  •  3.5 kn       

Balatonboglár  9.4  •  3.8 kn       

Orfű   •  3 kn       

Velencei-tó  5.7  •  4.9 kn       

Tiszafüred  7.1  •  4.8 kn       

Mályi-tó  7.2  •  2.2 kn       

2021. szeptember 23., csütörtök

Csütörtöktől főszerepben a fiatalok

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Csütörtöktől főszerepben a fiatalok

Csütörtöktől főszerepben a fiatalok

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a ROOSTER-MONAUTIX Laser és 420 nyílt Országos Bajnokság, valamint a ROOSTER-MONAUTIX 29er GRAND PRIX. A verseny házigazdája a Balatonfüredi Yacht Club, ahol nagyon készülnek már arra, hogy kiváló versenyt rendezhessenek a fiataloknak. A 420-as hajóosztály, a Laser, a Laser Radial és a Laser 4.7 osztály versenyzői, valamint a 29er osztályban versenyzők indulhatnak és küzdehtnek meg a bajnoki címekért, helyezésekért.

A Balatonfüred előtti vízterületen tíz futam lebonyolítását tervezi a Dávid Júlia vezette versenyrendezőség, a 420-as, Laser, Laser Radial és Laser 4.7 számára négy nap alatt, 3,3,2,2 futam napi bontásban, míg a csak pénteken startoló 29er osztálynak három nap alatt 4, 3,3 napi futam bontásban. A futamokat cirkáló-hátszél és trapéz pályákon rendezik. A verseny érvényességéhez már egy érvényes futam is elég, de ahhoz, hogy országos bajnokokat is hirdethessenek legalább négy futamot kell megrendezni. Természetesen valamennyi osztályban külön értékelik a korosztályokat és a lányok számára is készülnek különdíjakkal.

Mivel a koronavírus járvány sokkal nagyon óvatosságra kényszeríti a verseny rendezőit, így nevezni ezúttal csak online, a Magyar Vitorlás Szövetség VIHAR rendszerén keresztül lehet (nem magyar állampolgárságú versenyzők számára a byc@byc.hu e-mail címen), de fokozottan figyelnek majd a távolságtartási szabályok betartására a parton, ahol nem lesznek társasági események. A díjkiosztó ünnepség elvileg meg lesz tartva, de a végleges döntést csak később hozzák meg a szervezők, akik arra is készülnek, hogy a vírus terjedése miatt elképzelhető, hogy nem tartanak majd díjkiosztót sem.

A versenykiírás letölthető az alábbi linken: https://bit.ly/2GHy03l

A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot Előző

A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot

Csütörtökön kezdődik a 70 - es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen Következő

Csütörtökön kezdődik a 70 - es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen