Siófok  3.3  •  2.7 kn       

Keszthely  -1.1  •  2 kn       

Balatonfüred  2.9  •  2.8 kn       

Balatonboglár  -0.9  •  3.5 kn       

Orfű   •  6 kn       

Velencei-tó  -4.8  •  3.9 kn       

Tiszafüred  -1.9  •  4.9 kn       

Mályi-tó  -1.5  •  4.8 kn       

2022. január 16., vasárnap

Csütörtökön kezdődik a 70 - es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Csütörtökön kezdődik a 70 - es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen

Csütörtökön kezdődik a 70 - es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen

A Balaton egyik leglátványosabb nagyhajós osztálya, a 70es cirkálók idén ismét Ábrahámhegyen csapnak össze a bajnoki címért. A TVSK rendezésében tavaly is a nyugati medencében került sor erre a versenyre, és a csapatok olyan jól érezték magukat, hogy 2020-ban újra Ábrahámhegyet választották az országos bajnokság helyszínéül.

Az első futamra a hivatalos megnyitó után csütörtökön, a tervek szerint 11 órakor került sor. A regattát összesen 11 futamra írták ki, legkésőbb vasárnap 13.00 óráig lehet futamot indítani. 2019-ben a Pajor Zsolt vezette Irokéz szerezte meg a bajnoki címet, akik élvezték a hazai pálya előnyét. Idén mellettük a Jordán Balázs vezette Pannonia és Herkó Dezső Orpheusa tartozik az esélyesek közé. 

Szomorú aktualitása a versenynek, hogy a tavalyi ezüstérmes Capella kormányosa, Pomucz Tamás már nem lehet jelen a bajnokságon. Róla a résztvevők a megnyitón kívánnak megemlékezni.

„A TVSK ábrahámhegyi Jégmadár-kikötője idén is sok szeretettel várja a 70es cirkálókat.Közös főzéssel és esti programokkal készülünk, hiszen a közös élmény, a társasági programok, a kellemes esti beszélgetések legalább olyan fontosak, mint a futamok” - mondta előzetesen Horváth Gábor, a TVSK versenyfelelőse, az OB főszervezője.

A verseny vezetője Náray Vilmos, az óvási bizottság elnöke Regényi Zsolt lesz, a versenyirodát pedig Tósoky Andi gondozza majd.

Fotó: (c) Mag Andi

Csütörtöktől főszerepben a fiatalok Előző

Csütörtöktől főszerepben a fiatalok

Felkerültek a hétvégi Beszédes J. Emlékverseny eredményei Következő

Felkerültek a hétvégi Beszédes J. Emlékverseny eredményei