Siófok  12.7  •  7.5 kn       

Keszthely  13.9  •  10 kn       

Balatonfüred  12.4  •  7.8 kn       

Balatonboglár  12.7  •  9.1 kn       

Orfű  12  •  6 kn       

Velencei-tó  13.5  •  8.1 kn       

Tiszafüred  11.9  •  7 kn       

Mályi-tó  11.8  •  4.4 kn       

2024. február 24., szombat

A Greco Kupa margójára

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Greco Kupa margójára

A Greco Kupa margójára

Hétvégén rendezte a Spartacus Vitorlás Egylet a Greco Kupát, ami három osztálynak FD, Star és F18 katamaránnak volt Flottabajnoksága. Az F18 – as osztály volt a legnépesebb 13 nevezett egységgel, majd a Star következett 8 az FD - ben pedig 6 egység nevezett. Mindegyik osztály élt meg már szebb napokat legalább is a létszámot tekintve, de a kis mezőny ellenére még mindhárom osztályban komoly küzdelmek folynak.

Az eredmények tekintve mindhárom hajóosztályban érvényesült a papírforma: F18-ban Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor az összes futamot megnyerve lett flottabajnok, Repülő hollandiban a Majthényi-Domokos páros, Csillaghajóban pedig a Tenke-Bezeréti kettős lett a legjobb.

Eredmények:

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/CqqjAKqoYj3agSEl/a-greco-kupa-margojara-wfxDOL.pdf

A Greco Kupa margójára:

Régi mániám volt, hogy a (volt) olimpiai hajóosztályok közül valamikor egyszer a Star típusú – t is ki kellene próbálni. A Star bajnokságon való indulás már tavaly is képbe került, de ez akkor valahogy egy másik verseny miatt elmaradt. Idén ez fordítva történt, hiszen a Binnenjolle EB – t a Covid miatt törölték így végre sikerült időt szakítani eme remek hajóosztályra legrangosabb hazai versenyére is. A szervezést egy kicsit későn kezdtük, de végül sikerült szerezni egy hajót, amit ezúton is szeretnénk MEGKÖSZÖNNI a Spartacus Vitorlás Egyletnek. Sajnos a felkészülésünk vízi része is csak egy délutáni edzésben merült ki, de kezdő Star -  osként csak a gyenge szélben bízhattunk, hogy jelentősebb anyagi veszteség nélkül abszolváljuk a hétvégét. A verseny első napján a kora reggel még az állítások fényében telt, ahol nagy segítségünkre volt a későbbi bajnok Tenke – Bezeréti páros. Ezután pénteken három remek futamot sikerült vitorlázni, változó de néha már reményteli eredményekkel. Szombaton halasztással indult a nap majd, délután vízre szállt a mezőny, de a folyamatosan változó szélben végül nem sikerült futamot rendezni. Vasárnap megint egy kicsit korábban ébredtünk a mezőnynél és a kellemes keleti szélben próbáltuk a Star – ban töltött óráink számát növelni. Ezután a mezőny is megérkezett és az élénk keleti szélben még három remek futamot sikerült vitorlázni.

A verseny csodálatos volt, mind a rendezés mind az időjárás tekintetében, sőt abban is biztos vagyok, hogy a következő szezonban, mind az öt hazai versenyen ottleszünk. DE valahogy a verseny után egy kérdés azért foglalkoztatott: Milyen oka lehet annak, hogy ez a remek hajóosztály nem virágzik itthon? holott rengeteg hajó van idehaza és izgalmas taktikus versenyeket lehet vívni akár öregebb hajókkal is. Reméljük jövőre a Flottabajnokságon már nem csak nyolc egység lesz a rajtvonalon a Csillaghajó osztályban.

A Spartacus Vitorlás Egyletnek pedig még egyszer szeretnénk MEGKÖSZÖNNI a rendezést és a lehetőséget, hogy a Flottabajnokságra megkaphattuk ezt a hajót.

HUN – 8871 

NAU 370 RUN Országos bajnokság: Revolution, Kacor Király, Sleepwalker lett a sorrend Előző

NAU 370 RUN Országos bajnokság: Revolution, Kacor Király, Sleepwalker lett a sorrend

A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot Következő

A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot