Siófok  10.5  •  4.2 kn       

Keszthely  9.9  •  5 kn       

Balatonfüred  10.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  10.5  •  6.4 kn       

Orfű  10  •  4 kn       

Velencei-tó  8.3  •  3.4 kn       

Tiszafüred  7.2  •  4.7 kn       

Mályi-tó  7.9  •  4.6 kn       

2024. április 19., péntek

Remek időben vitorláztak az orvosok

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nyolc éves az orvosok balatoni regattája a StapleCare Orvos Kupa. Idén a Balatonfői Yacht Club látta vendégül a vitorlázó doktorokat.

Remek időben vitorláztak az orvosok

A StapleCare, a Volvo, a Bock és a Fritz Segel támogatásával, színvonalas regattát rendeztek a hazai egészségügyi szektor számára. Dr. Kollár Lajos, mint a verseny fővédnöke és a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke köszöntőjében a tematikus regatták vonzerejét emelte ki, mint a vitorlázással való megismerkedés egyik lehetőségét. A fővédnök, említést tett a magyar vitorlás sport kiemelkedő eredményeiről, az olimpiai résztvevőkről.

Szombaton reggel Dániel Gábor a verseny vízi részének rendezője ismertette a versenyinformációkat és kijelölte a szél irányának és erősségnek megfelelő pályát. A 27 hajós mezőny pontban 11 órakor rajtolt és cirkálószakaszon célba vette a Club Aliga elé kihelyezett első pályajelet.

Aligáról Sóstóra vitorláztak a hajók, majd onnan vissza Aligára. A befutó szakaszon, Aligától Keneséig izgalmas hátszéltaktikai csatákat láthattunk. A verseny végig 2-es, 3-as szélben és verőfényes napsütés mellett folyt, kívánni sem lehetett volna ideálisabb időt egy business regattához.  A futamot, a Dental Futár csapata nyerte a Széltolóval és ezzel idén is birtokba vette az Orvos Kupát. Második helyen a Varian Medical csapata végzett, a Menta nevű Nautic 330-as hajóval. A bronzérmes egység dr. Mikó Attila és dr. Katona Zsuzsanna csapata lett a Nagy Albert kormányozta Code 8-assal. A yardstic I és II osztályokban is nagy küzdelem volt, az YS I-ben a Food and Pharma Distribution beférkőzött a Dental Futár és a Varian Medical közé. YS II-ben Rózner Tamás csapata nyert a Vicával, megelőzve a Zabhegyezőt és a Solust. A YS III-at a Dr. Vámpír nyerte.

A befutót követően, a Balatonfői Yacht Club étterme kifogástalan vendéglátással és ízletes ételekkel várta az éhes és szomjas mezőnyt. A vacsorát követően kezdődött az eredményhirdetés és díjátadó, ahol a Volvo, a Bock és a Fritz Segel ajándékait vehették át a dobogón végzett egységek.

Eredmények:

http://www.compassmagazin.hu/esemenynaptar/verseny/staplecare-orvos-gyogyszeresz-kupa-es-surgicare-nagydij-648/

Képek: http://compassmagazin.hu/galeria/

420-as Osztrák Bajnokság 22 osztrák és 14 magyar hajóval Előző

420-as Osztrák Bajnokság 22 osztrák és 14 magyar hajóval

Béci! Nagyon örülünk és gratulálunk! Következő

Béci! Nagyon örülünk és gratulálunk!