Siófok  -0.2  •  4 kn       

Keszthely  -1.1  •  0 kn       

Balatonfüred  -0.8  •  4.1 kn       

Balatonboglár  -0.9  •  4.8 kn       

Orfű  -0  •  6 kn       

Velencei-tó  •  1.9 kn       

Tiszafüred  0.6  •  5.9 kn       

Mályi-tó  0.2  •  2.7 kn       

2023. december 08., péntek

Biztos jelen, biztató jövő

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Minimum két magyar vitorlázó vesz majd részt a jövő évi riói olimpián. A finneseknél Berecz Zsombor indul majd, míg a laser hajósztályban Tomai Balázs szerzett Magyarországnak kvótát.

Biztos jelen, biztató jövő

Elképzelhető azonban, hogy Érdi Máriának is összejön a kvóta őszi, az ománi vb-n. Az élversenyzők mögött, az utánpótlás korosztályokban tehetséges fiatal magyar vitorlázók szállítják az utóbbi időben a jobbnál jobb eredményeket a világversenyekről. Brencsán Ábel szerint ezt a fejlődést a versenyzők egész éves kitartó munkája mellett a kivalló edzői háttér, az állami, és szponzori támogatások, valamint a magyar vitorlasport sportdiplomáciai erősödése eredményezte.

„Berecz Zsombor a Magyar Olimpiai Bizottság és az ISAF jóvoltából NOB-ösztöndíjas lett, Érdi Mária pedig a vb-n ISAF-ösztöndíjjal vesz részt. Ezek mind-mind bizonyítják, hogy a magyar vitorlázást egyre jobban elismerik. Ilyen háttérrel nyugodtabban lehet építkezni” – mondja a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere.

A sportágban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az utánpótlásra is. Ez az eredményeken már meglátszik: a 470-es junior vb-n, a Gyapjas testvérek ötödikek lettek, a laser 4,7-es osztályban rendezett világbajnokságon Tenke Áron a 10., míg a lányoknál Hirschler Rebeka a 11. helyet szerezte meg.

„Ezek a fiatalok lesznek hamarosan a magyar vitorlássport élversenyzői. Nekünk az a feladatunk, hogy felkészülési programjaikat kiemelten támogassuk” – fogalmazott Brencsán Ábel.

 
Eredményesen zárult az MVM Optimist Csapatbajnokság Előző

Eredményesen zárult az MVM Optimist Csapatbajnokság

Fenyvesen épül a Balaton egyik legkorszerűbb élménykikötője Következő

Fenyvesen épül a Balaton egyik legkorszerűbb élménykikötője