Siófok  12.7  •  10.4 kn       

Keszthely  9.9  •  9 kn       

Balatonfüred  12.4  •  9.8 kn       

Balatonboglár  12.7  •  13.4 kn       

Orfű  11  •  8 kn       

Velencei-tó  12.9  •  9.9 kn       

Tiszafüred  12  •  9.5 kn       

Mályi-tó  11  •  6 kn       

2024. március 29., péntek

Katamarán suli 2015.07.27-31 – Az első nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Legyen szél vagy tükör víz, napsütés vagy borús idő, a Katamarán Suliban bizony nem áll meg az élet.

Katamarán suli 2015.07.27-31 – Az első nap

Új hét, új nebulók, és máris gyarapodik a tudásbázis és a katamarán utánpótlás is. Az első napunk jó szokás szerint a kölcsönös bemutatkozással kezdődött, illetve ezt az elmaradhatatlan reggeli Luca torna és úszás követte. Igen-igen, mi akkor is úszunk, tornázunk, ha az időjárás nem épp ezt sugalmazza – végtére is vitorlázók lennénk, vagy mi.

A kötelező tábor eleji úszáspróbát minden kalózunk sikerrel teljesítette, így a remek kakaós csigák eltüntetése után következhettek – Léna tolmácsolásában – az elméleti és a hajóismereti gondolatok. Kezdetekben bizony nehéz volt megnyerni a hétfő reggeli kábult állapotból épp csak felriasztott nebulók figyelmét, de amint a kis katamaránok előkerültek, már mindenki ragyogó szemmel szívta magába az ismereteket. Akik már voltak korábban is OP táborban azok vitorlával, míg a kezdők csak evezővel tettek pár ismerkedős kört a kikötőben. Az éppen eleredő eső jótékony hatással volt a lapátolók csapásszám növelésére, így az ő katamaránjuk került először kivételre. Rapid értékelést követően már éhesen sikerült elfoglalni a Hajógyári Kikötő remek éttermét, ahol a mai menü – tyúkhúsleves csigatésztával, illetve bolognai spagetti – várta a vitorlázókat.

A fincsi ebéd után az eső csak rákezdte, és sajnos sikeresen el is nyomta a reggeli keleti szelet. Nem volt mit tenni, meglátogattuk a Vitorlás étterem tetején működő Vitorlázeum néven tüsténkedő interaktív vitorlástörténeti kiállítást. Külön hálásak voltunk, hogy a ránk való tekintettel kinyitották, köszönet érte. Volt szerencsénk megismerkedni a történelmi pillanatokkal épp úgy, mint a Kékszalag hősökkel, vagy a vihar szimulátorral. Persze nem maradhatott el a 4 alap csomó elsajátítása sem, melyet jutalomfagyi is követett. A sikeres fejtágítás után levezető jelleggel újra a kis katamaránoknak jutott a főszerep. A párosok egymással versenyezve szerelték fel őket, melyet a nagyérdemű zsűri mind időben, mind komplexitásában elbírált. Egy ilyen mozgalmas nap után az uzsonna mellett nem maradt más teendőnk, mint az első nap közös értékelése.

Egyszerűen klasszikusra sikeredett… Előző

Egyszerűen klasszikusra sikeredett…

Kalóz OB - gyenge szél, sok változás Következő

Kalóz OB - gyenge szél, sok változás