Siófok  18.3  •  2.7 kn       

Keszthely  12.9  •  4 kn       

Balatonfüred  18  •  2.6 kn       

Balatonboglár  18.3  •  1.3 kn       

Orfű  15  •  0 kn       

Velencei-tó  14.9  •  3.3 kn       

Tiszafüred  14.9  •  4 kn       

Mályi-tó  13.9  •  1.5 kn       

2023. június 02., péntek

Kalóz OB - gyenge szél, sok változás

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétfőn és kedden összesen két futammal folytatódott a Kalóz bajnokság Csopakon.

Kalóz OB - gyenge szél, sok változás
Nincs könnyű dolga a versenyrendezőknek a Kalóz bajnokságon Csopakon, ahol 41 páros versenyez a magyar bajnoki címért és a helyezésekért. Az újra felívelő pályára lépett népszerű balatoni hajótípus versenyét az időjárás nem igazán segíti. Ennek ellenére lassan gyűlnek a futamok, négynél tart a mezőny, de a kiírásnak megfelelően akár további nyolc is lehet még, ha a szél megkegyelmez, és végre elkezd kitartóan fújni.
 
A vasárnapi kettő után hétfőn és kedden egy-egy újabb futamot sikerült lebonyolítania a Sipos Péter vezette versenyrendezőségnek.
 
Hétfőn reggel az elégtelen szélviszonyok miatt parti halasztással kezdődött a nap. Szerencsére később a Tihanyi-cső felől betört a szél a keleti medencébe, és bíztatóan frissült. Evvel sikerült egy jó futamot rendezni, bár a szél fokozatosan gyengült, és a befutó után további versnyzésre alkalmatlanná vált.
 
Kedden is csak egyetlen gyengeszeles futamra kerülhetett sor, és ez is csak pályarövidítéssel sikerülhetett. Ezen a napon alaposan felborult az eddig kialakult sorrend, és magyar hajó került az összetett lista élére is. Az ötödik futam után már kiesőt is számolhatnak, ami újra nagyot változtathat a listán, hiszen az éllovas Fluck – Székely-Gyökössy páros kivételével több jó, esélyes csapatnak is van egy-egy nagyon rossz futama.
 
Az összetett lista jelenlegi első hat helyezettje:
 
1. Fluck-Székely-Gyökössy
2.Sivy-Moucha (CZE)
3. Rybacek-Kopriva (CZE)
4. Nyeste-Berki
5. Gömbös-Sándor
6. Szentpéteri-Hajdú
 
Fotó. Szekeres László
Katamarán suli 2015.07.27-31 – Az első nap Előző

Katamarán suli 2015.07.27-31 – Az első nap

Vitorlázz Te is a Decision35 Katamaránon! Következő

Vitorlázz Te is a Decision35 Katamaránon!