Siófok  11.6  •  12.9 kn       

Keszthely  13.9  •  3 kn       

Balatonfüred  11.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  11.4  •  6.8 kn       

Orfű  13  •  7 kn       

Velencei-tó  12.1  •  9.9 kn       

Tiszafüred  13.5  •  7.5 kn       

Mályi-tó  10.7  •  8.7 kn       

2024. április 20., szombat

Pallás Éva (1953-2013)

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A mozgásukban nem korlátozott emberek is ritkán olyan aktívak, mint amilyen ő volt. És ritkán olyan optimisták, cselekvőek és vidámak még azok is, akiknek tizedannyi nehézséggel kell megküzdeniük mindennapjaikban, mint neki.

Pallás Éva (1953-2013)

Balatonfűzfőn, ahol a főút is csendesen elkanyarodik, hogy egyenesen a kis Jókai utcába irányítsa az arra járó vitorlázót, ő nyitotta az első magyarországi vitorlás üzletet, hajóalkatrész boltot. A szerény kis üzlet 30 év alatt nem bővült óriássá, ám Évi mégsem bírt egyszerű kis boltos maradni. 

Alapító tagja lett a Hajóipari Vállakozók Egyletének, amely szervezet a vezetésével többek között három évig fővédnöke volt a Budapest Boat Shownak. Az utóbbi tizenegy évben az Egylet elnökeként tevékenykedett. 

Hajóépítéssel is foglalkozott. Kalózokat és a Petra 26-os túrahajót gyártotta a cége. 

Apítója volt a Balatonfűzfői Vitorlás SE-nek és a Sailability Hungary SE-nek. Utóbbi a mozgáskorlátozottak egyetlen vitorlás egyesülete. 

Üdítő Budapestről vagy bárhonnan a városi hétköznapokból végre kiszabadulva a vízpartra érkezni, de gyorsítja, megkönnyíti a feloldódást valami ismerős, megbízhatóan állandó apróság, amitől gyorsabban jön a jóízűen felsóhajtó megkönnyebbülés, a finom megérkeztem érzés. 

Ezért különösen jó volt  a kikötőbe menet betérni a kis fűzfői boltba, ha csak egy sekliért, hiányzó stiftért, de főleg azért a fontos, pár jó szóért. 

Szia Évi! Hogy vagy? "Tudod, én mindig jól."

...mert sekli mindig kell.

Ruják István

Elnöki hírlevél (november) Előző

Elnöki hírlevél (november)

A Magyar Vitorlás Központ nKft közleménye Következő

A Magyar Vitorlás Központ nKft közleménye