Siófok  5.5  •  8.7 kn       

Keszthely  4.9  •  0 kn       

Balatonfüred  5.2  •  5.2 kn       

Balatonboglár  5.5  •  7.6 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  6.5  •  9.6 kn       

Tiszafüred  5.1  •  6.1 kn       

Mályi-tó  5.7  •  4.8 kn       

2024. április 19., péntek

Idén is Eurakvilo Regatta Bogláron!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2013. augusztus 4-én Balatonbogláron, a XVIII. International Kupa keretein belül kerül megrendezésre a II. Eurakvilo Regatta, az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány jótékonysági vitorlásversenye.

Idén is Eurakvilo Regatta Bogláron!

A gyermekek, családok számára rendezett jótékony célú vitorlásverseny a tavalyi évben már nagy sikert aratott mind a meghívott gyermekek és kísérőik, mind a vitorlázók körében, így nem kérdéses, hogy tovább folytatódik-e ez a nemes kezdeményezés. A 2012-ben, hagyományteremtő céllal útjára indított élménynap célja, hogy egész napos kikapcsolódást biztosítsunk a dél-dunántúli régióban élő, gyógyuló, illetve gyógyult daganatos és leukémiás gyermekek és családtagjaik részére.

Vasárnap reggel 9 órától kreatív programokkal, ügyességi játékokkal várja az alapítvány a betegséggel érintett gyermekeket, testvéreiket, szüleiket, gyógyításukban résztvevő orvosaikat, nővérkéket és az Alapítvány tagjait. A programok lebonyolításában önkéntesek vesznek részt, akik a kikötőben segítik az önfeledt szórakozás megvalósulását. A nemrégiben megnyitott Balaton Csavargőzös múzeumhajó idén is fogadja az alapítvány vendégeit, akik megismerkedhetnek a balatoni gőzhajózás történetével, valamint kipróbálhatják a hajó belsejében működő játszóházat is. 

A II. Eurakvilo Regatta rajtjára 11 órától kerül sor, egy rövidített túraverseny keretében a Balatonboglár előtti vízterületen. A vitorlázók toborzásában az idei évben is nagy szerepet játszik a XVIII. International Kupa kiírója, Rick Csaba, és a versenyt szervező Lellei Vitorlás Egylet. A 2012-es esztendőhöz hasonlóan az Eurakvilo Regatta szervezői idén is várják azon hajósok jelentkezését, akik vállalják a gyermekek és kísérőik vasárnapi vitorláztatását.

A játékos túraverseny után minden résztvevőt vendégül látnak egy finom ebédre, amelyet az eredményhirdetés követ, ahol természetesen minden versenyző éremdíjazásban részesül. 

Az egész napos program a regisztrált vendégek számára teljesen ingyenes. 

Beszámoló az osztrák Dragon Bajnokságról Előző

Beszámoló az osztrák Dragon Bajnokságról

A boglári klasszikus, az International Kupa Következő

A boglári klasszikus, az International Kupa