Siófok  12.2  •  9 kn       

Keszthely  14.9  •  6 kn       

Balatonfüred  11.9  •  1.7 kn       

Balatonboglár  12.7  •  7.8 kn       

Orfű  15  •  5 kn       

Velencei-tó  15.6  •  8.8 kn       

Tiszafüred  17.2  •  4.5 kn       

Mályi-tó  12.3  •  5.9 kn       

2024. április 26., péntek

Beszámoló az osztrák Dragon Bajnokságról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2013. július 25-én kezdődött az Atterseen a Union Yacht Club rendezésében az osztrák Dragon Bajnokság.

Beszámoló az osztrák Dragon Bajnokságról

Az eseményre 39 hajó nevezett 5 nemzetből, köztük egy magyar egységgel (HUN46,  Conseuro, legénység: Jakab László, Bazsó Gábor, Vincze Gábor). Csütörtök délben volt a megnyitó és kettő órára volt kiírva az első futam, de szél hiányában egyből halasztott a rendezőség. Este hat óráig várakoztunk a parton, amikor másnapra halasztották az első futamot.

A helyzet péntekre sem javult sokat, ez a nap is halasztással indult. Tizenegy órára volt meghirdetve a rajt, de továbbra sem alakult ki normális szél. A nap folyamán gyakorlatilag minden irányból fújt szél hosszabb-rövidebb ideig. Délután ötkor kivitték ugyan a mezőnyt és gyenge északi szélben el is lőttek egy futamot, de még az első kreutzban  elforgott 30 fokot a szél, így ezt a futamot lelőtték. Így végül ez a nap is futam nélkül telt el, de a rendezők legalább vacsorával es vodka-kóstolóval próbálták kárpótolni a versenyzőket.

Szombaton már meg sem lepődtünk az újabb egyórás halasztáson a tizenegyre kiírt rajthoz képest, de dél körül megjött végre az északi szél. amire kivitték a mezőnyt és sikerült is három futamot rendezni. Mi 36., 35., 35. helyezéseket futottunk. Este a szokásos jó hangulatú fogadás majd pihenés zárta a napot.

A bajnokság utolsó napján is 11 órára tervezték a rajtot, és a szél éppen dél felől fújt, amire a rendezőség megint kivitte a mezőnyt, de két rajton kívül nem sikerült értékelhető futamot rendezniük, mert a szél egy órán belül teljesen körbeforgott a tavon majd leállt.

Nem maradt más hátra, a bajnoki cím a három futam után dőlt el, ennek alapján végül a harminchetedik helyen végeztünk. A bajnokság nagyon jó hangulatban telt és a rendezők is minden este fogadással készültek. Reméljük jövőre több szél lesz es nem csak három futam alapján dől el a bajnokság.

Eredmények

Képek

Vincze Gábor

Felkerült a XVIII. International Kupa versenykiírás Előző

Felkerült a XVIII. International Kupa versenykiírás

Idén is Eurakvilo Regatta Bogláron! Következő

Idén is Eurakvilo Regatta Bogláron!