Siófok  8.9  •  6.3 kn       

Keszthely  7.9  •  6 kn       

Balatonfüred  8.5  •  4.4 kn       

Balatonboglár  8.9  •  7.3 kn       

Orfű  •  4 kn       

Velencei-tó  •  4.8 kn       

Tiszafüred  •  5.5 kn       

Mályi-tó  6.9  •  3.9 kn       

2024. április 19., péntek

Elnöki hírlevél

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke, a jövőben rendszeresen tájékoztatja a tagságot, a társadalmi szervezet működéséről. Íme az első hírlevél,

Elnöki hírlevél

Kedves Vitorlázó Barátaim!

A májusi tisztújító közgyűlés óta eltelt két hónap történéseiről szeretnék beszámolni.

Fel voltam készülve rá, hogy nem lesz könnyű a helyzetünk az első időszakban. A vártnál is több nehézséggel kellett megküzdenünk. A választást követő héten Detre Dia kommunikációs vezető, Huber Klári MAVIKA kártyáért felelős munkatárs valamint Lusztig Enikő irodavezető kérte felmentését. Gerencsér Gergő – bár a választás után jelezte szándékát munkája folytatására – két héttel később bejelentette távozását. Sürgősséggel kellett a megüresedett főtitkári helyet betölteni. Szerencsére Holzhauser András személyében a vitorlázó táradalom által megbecsült, kiváló jelöltet találtunk. A szövetségi iroda adminisztratív munkáját jelenleg is Bakóczi Zsuzsa és Sabján Vera végzi. Kővári Pistinek nem volt érvényes munkaszerződése. Első lépésként az MVSZ iroda működését kellett átszervezni és újraindítani.

Egyik legfontosabb feladatunk a jogi bizottság felállítása volt. Korábban Gál elnök úr irodája látta el a szövetség jogi feladatait. Horváth István és Bodnár Imre ügyvéd urak személyében jogi képviseletünk megoldott. A JB jelenleg a komplett szerződéstár átvizsgálását végzi. E tevékenység befejezése után tudjuk az átadás-átvétel procedúráját elvégezni.

A közgyűlésen elfogadott költségvetés az első perctől tarthatatlanná vált. Az előző elnökség úgy kötötte meg a támogatói szerződéseket, hogy azok a tisztújítás után (május 31-ig) is újratárgyalhatók voltak.  Az MVM 30 millióval, az Aréna 21 millióval visszalépett. Ugyanakkor a kiadási oldalon folyamatosan érkeztek a korábbi vezetés által aláírt teljesítésigazolással a kifizetetlen számlák. Ezek között a legjelentősebb tétel a Szövi telep bérleti díjára vonatkozó részben 2011-es, részben 2012-es 11,5 millió forintos tartozás. Ennek azért van jelentősége, mert amíg nem kapjuk meg a Nemzeti Sport Központtól (NSK) az igazolást, hogy nincs tartozásunk, addig nem hívhatjuk le a több mint tízmilliós MOB támogatást. Fenntartom véleményem, hogy a problémák jelentős része abból származik, hogy a tisztújító közgyűlés a versenyszezon megkezdése után, májusban zajlik, így az új vezetésnek év közben kell a szponzorációs hátteret megteremteni. A potenciális szponzorok jelentős része ekkor már nem tud a költségvetésén módosítani. Ezúton is szeretném megköszönni a Porsche Hungária (Audi), Groupama Biztosító, Microsoft, Ilcsi Szépségszalon képviselőinek, hogy mellettünk maradtak. A kezdeti nehézségek után örömmel mondhatom el, hogy több új támogatót sikerült megnyerni a vitorlás sport részére. Már megkötött szerződésünk van a laptop.hu-val, előrehaladott tárgyalások folynak a T-Systemmel, a Telecommal és a Strabaggal. Szerződést kötöttünk az Event Art ügynökséggel, akik vállalták a szövetségi lap önfenntartó működtetését, továbbá hatékony szponzorszerző tevékenységet folytatnak.

Bizonyára feltűnt az olvasóknak, hogy a múlt hónap végén a közkedvelt régi honlap újraéledt. A változás háttere: a korábbi elnökség által megrendelt honlap nem készült el határidőre, működésével gondok voltak. Véleményünk szerint a piaci árnál drágábban tervezték és készítették el. Tárgyalásokat kezdeményeztünk. A cég elzárkózott, majd leállította a honlapot. Alig több mint 24 óra alatt a régi programot aktualizáltuk és üzembe helyeztük. Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik ebben a munkában részt vettek.

Tárgyalást kezdeményeztünk az NSK felé fennálló tartozásunk átütemezéséről. Vígh László kormánybiztos úrral kedvező megegyezés született. Így már nincs akadálya a MOB támogatás lehívásának.

Jelentős háttérmunka folyt a Repülő Hollandi VB, az Optimist EB és a Laser EB-VB megszervezésére.

A Repülő Hollandi VB sikeresen lezajlott. Az Optimist EB e hírlevél megírása közben is zajlik. A Laser a jövő héten indul. A szervező klubok példaértékű munkát végeztek.

A 45. Kékszalag megszervezése is komoly kihívást jelentett. Örömmel mondhatom el, hogy úgy a vízi, mint a parti rendezvények végső forgatókönyve elkészült. A Laptop.hu lett a névadó támogatója a tradicionális tókerülő versenynek.

A régi támogatók mellett számos új szponzor jelentkezett. A teljesség igénye nélkül: T-System, Telecom, Windows, Strabag, Grepton, Nautika, Herend, Novofer, ledmania.hu, Aqua, Compass, Hajó Magazin, hvg.hu, Yacht Marketing Média, Nemzeti Sport, Porthole, Sportpiac, Vitorlázás Magazin, X-Trame stb. A Laptop.hu által kihelyezett 300 óriásplakáton hirdetjük a Kékszalagot és támogatóinkat. A parti rendezvény lebonyolítását Füred város vállalta. A korábbi évekkel ellentétben nem tervezünk celebshow-t. A hangsúly a verseny lehető legjobb megszervezésén és lebonyolításán van. A tervezett kiírással kapcsolatos észrevételeket köszönjük, az igényeket figyelembe vettük. Örömmel jelenthetem, hogy a 15-ös túrajolle osztály is lehetőséget kap a kékszalagon történő megmérettetésre.

Ugyancsak neuralgikus kérdés volt a Nagyhajós Bizottság javaslatainak elfogadása. Nehezítette helyzetünket, hogy május 10-ig – a tisztújító közgyűlésig – a korábbi elnökség nem hozott határozatot. Számos vélemény szerint a már elindult versenyszezonban nem célszerű változtatni a szabályokat. A Nagyhajós Bizottság és a mögötte lévő nagyszámú tagság elégedetlenségét észlelve újratárgyaltuk a lehetőségeket. A javaslatok bevezetéséhez számos korábbi határozatot kellett módosítani, illetve újakat elfogadni. A mai napon elektronikus szavazás útján dönt az elnökség a Versenyrendelkezések azonnali hatályú elfogadásáról. A jövőt illetően a tagság teljes körű tájékoztatása céljából kéthetente jelentkezünk hírlevelünkkel.

2013. július 6.

Dr. Kollár Lajos

A Laptop.hu a Kékszalag idei fő támogatója Előző

A Laptop.hu a Kékszalag idei fő támogatója

Klasszikus Kupa Csopakon Következő

Klasszikus Kupa Csopakon