Siófok  21.1  •  3.3 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.7 kn       

Orfű  20  •  3 kn       

Velencei-tó  21.9  •  4.9 kn       

Tiszafüred  22.8  •  2.5 kn       

Mályi-tó  24  •  3.2 kn       

2024. július 21., vasárnap

A Laptop.hu a Kékszalag idei fő támogatója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Július 25-én csütörtökön új névadó szponzor, a Laptop.hu támogatásával 45. alkalommal rajtol Balatonfüreden Európa legrégebbi és leghosszabb pályán futott tókerülő vitorlás versenye a Kékszalag.

 Várhatóan 600 hajó fedélzetén több, mint háromezer vitorlázó versenyez majd a légvonalban 145 kilométeres pályán. A Kékszalaggal párhuzamosan a Laptop.hu a versenyhez kapcsolódó internetes játékot is hirdet 1. Online Lenovo Kékszalag Nagydíj néven.

Az idei különleges, korszakzáró verseny. A 45. Kékszalag Laptop.hu Nagydíj az utolsó olyan balatoni tókerülő lesz, amelyen tilos a többtestű vitorlás hajók részvétele. A Magyar Vitorlás Szövetség Elnökségének négy évvel ezelőtt hozott határozata fokozatosan lebontja a részvételi korlátokat, így 2014-től bármilyen 25 négyzetméternél nagyobb alap vitorlafelülettel bíró vitorlás hajóval lehet versenyezni.

Ám idén még kizárólagosan az egytestű, hagyományos vitorlásoké a terep. Számukra is léteznek idén még tiltások, így tilos a trapéz, a trapézkeret, megkötések vannak a hajótest formájában stb. Jövőre ezek a korlátozások is eltűnnek.

Az abszolút győzelemre csak néhány hajó esélyes, ám 26 osztályban hirdetnek győztest a kétnapos verseny végén. Tehát gyakorlatilag szinte bármilyen egytestű vitorlás típussal részt lehet venni, és a hasonló hajókkal vitorlázókkal jót mérkőzni a pályán. 

A hagyományos Kékszalag keretében a vízi versenyhez számos érdekes parti program kapcsolódik Balatonfüreden és a tókörnyéki településeken, szórakozást kínálva a Kékszalagot a partról figyelemmel követőknek. 

1. Online Kékszalag Lenovo Nagydíj
Emellett idén először a verseny névadó szponzora a Laptop.hu egy egyedi internetes játékkal színesíti a nagy versenyt. Az I. Online Kékszalag Lenovo Nagydíjon bárki virtuális győzelemre segítheti kedvenc csapatát a Kékszalag Facebook oldalán leadott szavazatával.  

Az Online Kékszalag menete hasonlít a valós vitorlás versenyhez: a Kékszalagéval azonos virtuális pályáján zajlik, résztvevői a valós versenyre nevezett csapatok, és szintén 48 óra áll a hajók rendelkezésre a Balaton megkerülésére. Ám itt a hajókat nem a szél hajtja előre hanem az interneten, a facebookon a valódi verseny rajtja után leadott szavazatok segítségével haladnak a cél felé. 

A verseny honlapja: http://www.kekszalag.hu/

 
OTP Balaton Laser Worlds 2013 előverseny beszámoló Előző

OTP Balaton Laser Worlds 2013 előverseny beszámoló

Elnöki hírlevél Következő

Elnöki hírlevél