Siófok  12.2  •  4.7 kn       

Keszthely  13.9  •  9 kn       

Balatonfüred  11.9  •  9.6 kn       

Balatonboglár  12.2  •  2.5 kn       

Orfű  13  •  5 kn       

Velencei-tó  12.3  •  9 kn       

Tiszafüred  15.6  •  5.2 kn       

Mályi-tó  11.2  •  8 kn       

2024. április 19., péntek

Siófoki fordulóval folytatódik a One Design Trophy

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Május 25-26-án, Siófokon kerül megrendezésre az ODT kupasorozat idei második állomása, az IV. Osjecko Pivo LVE OD Kupa.

Siófoki fordulóval folytatódik a One Design Trophy

Kevesen vitatkoznának azzal a megállapítással, hogy a One Design Trophy a legrangosabb hazai nagyhajós versenysorozat. A nyolc OD osztály részére kiírt kupasorozat, rendkívül népszerű. Általában a rendezők bevonnak egy kilencedik osztályt is meghívott flottaként. Csakúgy, mint Kenesén, Siófokon is a Nautic lesz a meghívott hajóosztály. 2013-ban öt fordulóból áll az ODT, április végén, Kenesén indult a sorozat és most május végén, Siófokon folytatódik. Lesz még verseny Balatonföldváron, Csopakon és Balatonfüreden is. Az áprilistól szeptemberig tartó sorozat versenyeit öt klub rendezi, a KMP VSE, az LVE, az SVE, a Kereked és a BYC. Van külön internetes oldala is a kupasorozatnak amit a www.odtrophy.hu címen érhetnek el az érdeklődők.

Az LVE OD Kupával négy éve bővült az addig négyversenyes sorozat. Az első két LVE OD Kupa még Balatonlellén a BLYC-ben volt, majd amikor a helyi klub a kikötő elhagyására kényszerült, versenyeit is áthelyezte más kikötőkbe. A Balatoni Hajózási Zrt. és az LVE együttműködése folytán a klub néhány versenye Bahart kikötőkbe költözött. Kézenfekvő volt, hogy Siófok legyen az LVE OD Kupa helyszíne, hiszen így Balatonfüred, Csopak, Balatonföldvár és Balatonkenese mellett Siófok is csatlakozik a rangos versenysorozat állomásai közé. Siófok logisztikai szempontból is jó választásnak bizonyult, hiszen már az első siófoki verseny igazolta, könnyebben jutnak el a résztvevők Siófokra, mint Lellére hiszen jelentős résztvevőszám növekedést hozott a helyszínváltozás.

A tavalyi versenyhez képest annyi változás lesz idén, hogy a rendezvény parti központja nem a Hotel Mólóban lesz, hanem a VITUKI Oktatási Központban a Pomucz Vitorlásbolttal szemben. Nevezni is a VITUKI-ban lehet és a vacsora illetve az eredményhirdetés is ott lesz.

A versenykiírás ide kattintva érhető el.

A PICABO a Pünkösdi regatta leggyorsabb hajója Előző

A PICABO a Pünkösdi regatta leggyorsabb hajója

V. SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa és Starkey Regatta Következő

V. SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa és Starkey Regatta