Siófok  16.6  •  2.8 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.3  •  1.7 kn       

Balatonboglár  16.6  •  3.3 kn       

Orfű  15  •  0 kn       

Velencei-tó  16.7  •  2.7 kn       

Tiszafüred  14.1  •  4.4 kn       

Mályi-tó  13.6  •  4.2 kn       

2023. június 10., szombat

A PICABO a Pünkösdi regatta leggyorsabb hajója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az ország második legnagyobb vitorlás versenyét, a Pünkösdi regattát idén 31. alkalommal rendezte meg a Túravitorlás Sportklub. A verseny leggyorsabb hajója, a PICABO kapja a Helly Hansen kupát.

A PICABO a Pünkösdi regatta leggyorsabb hajója

Az erős ellenszél dacára kevesebb, mint négy és fél óra alatt teljesítette a Földvár Keszthely távot. Keszthely város nagydíját a Raffica csapat Sponsor Wanted nevű hajója nyerte.

A Pünkösdi regattát mindig a pünkösdi hétvégén szervezik meg. A verseny három napos, az első nap a Földvár Keszthely szakaszt, a második nap a Keszthelyi öbölversenyt, azaz Keszthely város nagydíját, a harmadik nap az Ábrahámhegyig tartó visszautat teljesítik a vitorlázók.

Az első szakasz idén sok munkát adott a résztvevőknek. Az erős és változékony szembeszél miatt többen felborultak, vitorlák szakadtak, és voltak olyanok is, akik csak később tudtak elindulni. Ennek ellenére is közel 250 vitorláshajó, és 1000 vitorlázó élvezte a versenyt.

A három futam összesített díjazása mindig a következő évben történik, a tavalyi eredményekért járó kupákat ma vehetik át a vitorlázók a Keszthelyi Phoenix Marina kikötőben. A szervezők viszont idén először az első szakasz abszolút győzteseit is díjazták. A futam nyertese, az Asso99 típusú PICABO így már ma megkaphatja a leggyorsabbnak járó Helly Hansen kupát.

Siklósi Máté, a TVSK elnöke elmondta: „Egy régi hagyományt elevenítünk fel, amikor a Földvár-Keszthely szakasz leggyorsabb hajóját kiemelten díjazzuk. A futamon az idei évtől a legjobb időket is mérjük, így a későbbiekben össze tudjuk majd hasonlítani az eredményeket.”

Rajna Gabriella, a Helly Hansen ügyvezetője hozzátette: Nagyon örülünk, hogy idén is támogatói lehetünk a Pünkösdi regattának, és hogy egy régi hagyományt élesztünk fel az első napi futam díjazásával. A Helly Hansennek 136 éves története során mindig kiemelten fontosak voltak a vitorlázók, hiszen a márka első fejlesztése is egy hajóskapitánytól, a névadó Helly Juell Hansentől ered.

F18-as évadnyitó: lekésett futamok Előző

F18-as évadnyitó: lekésett futamok

Siófoki fordulóval folytatódik a One Design Trophy Következő

Siófoki fordulóval folytatódik a One Design Trophy