Siófok  7.7  •  6.8 kn       

Keszthely  8.9  •  7 kn       

Balatonfüred  7.4  •  6.1 kn       

Balatonboglár  7.4  •  6.1 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  6.7  •  9.8 kn       

Tiszafüred  9.5  •  3.5 kn       

Mályi-tó  8.6  •  2.9 kn       

2024. április 24., szerda

V. SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa és Starkey Regatta

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az egészségügyi szakma vitorlásversenye és társasági eseménye az Orvos-Gyógyszerész Kupa, melynek idén a badacsonyi kikötő ad otthont.

V. SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa és Starkey Regatta

Június 7-én, pénteken és 8-án, szombaton, a Compass Regatta Hétvége keretei között valósul meg a köztudatba mára csak Orvos Kupa néven bevonult verseny és társasági esemény. A hagyományoktól eltérően, az idei esztendőben nem szombaton és vasárnap lesznek a futamok, a versenyzés már pénteken kezdetét veszi. A különböző kikötőkből, a versenyre érkező hajókat pénteken délután 17:30 és 17:50 között várják a rendezők a fonyódi Port Lacaj előtti vízterületen, hogy a telepített rajtvonalon 18 órakor áthaladva, versenyben érkezzenek a résztvevők Badacsonyba. A pénteki sprint futamon való részvételhez csupán annyi a teendő, hogy a rajteljárást megelőzően, azaz 17:50-ig jelentkezni kell a rajtvonalra telepített rendezőhajónál és szabályosan el kell rajtolni a futamon.

A badacsonyi befutót követően 20 órakor kezdődik az Orvos-Gyógyszerész Kupa és a Starkey Regatta fogadása a kikötőbe telepített rendezvénysátorban, majd 21 órától veszi kezdetét az elmúlt szezonban is fergetegesen sikerült Chivas party.

Szombaton 11 órakor rajtol a SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa és Starkey Regatta Badacsonyból. Az orvosok, ezen a napon, azonos pályán versenyeznek a II. Fritz Segel Tour nyílt túraverseny és az V. Mackó Classic oldtimer regatta mezőnyével. Természetesen nem hiányozhatnak a Compass Regatta Hétvége programjáról a modellvitorlázók, akik 10 órától, egyméteres hajóosztályban versenyeznek a badacsonyi kikötőben.

A remélhetőleg mozgalmas versenynapot követően 17 órától szolgálják fel a szombati vacsorát, majd 18 órakor veszi kezdetét az eredményhirdetés és díjátadó ceremónia. Díjazásban részesülnek a pénteki sprint futam helyezettjei és a három értékelési rendszerben zajló szombati verseny legjobbjai valamint a modellvitorlás verseny első három helyezettje.

A verseny névadó, főtámogatói: SurgiCare, Starkey
A verseny kiemelt támogatója: Volvo
A verseny támogatói: Chivas, Nespresso
A verseny médiatámogatói: Compass, Sailing.hu, Porthole, Vitorlázás magazin

Versenyinformáció: http://www.orvosgyogyszereszkupa.hu/

Siófoki fordulóval folytatódik a One Design Trophy Előző

Siófoki fordulóval folytatódik a One Design Trophy

Váratlan vezetőváltás: Halmos Gábor az új hajósvezér Következő

Váratlan vezetőváltás: Halmos Gábor az új hajósvezér