Siófok  16.1  •  4.6 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  15.8  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.1  •  3.5 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  14.1  •  4.8 kn       

Tiszafüred  13.2  •  2.5 kn       

Mályi-tó  15.7  •  2.4 kn       

2024. május 23., csütörtök

Évadnyitás, 2013-tól Orfűn is!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idei esztendő, az Orfűi Vízi Sportok Éve és ebből az alkalomból, hagyományteremtő szándékkal Évadnyitó rendezvény keretében indul a tavon sportolók szezonja május első hétvégéjén.

Évadnyitás, 2013-tól Orfűn is!

Orfűn, elsősorban a Pécsi-tavon lehet a vízi sportoknak hódolni, ez a legnagyobb tó, melyen három vízi sport bázis is található. Délről észak felé haladva, a keleti parton van a kajak-kenu sporttelep, vele majdnem szemben a sárkányhajósok. A tó közepén, a nyugati parton áll a vitorlázók klubja. Az orfűi vitorlás klub három szakágnak ad otthont, a vitorlázók, a szörfösök és a modellvitorlázók baranyai központja a nemrégiben felújított sporttelep.

Az Évadnyitó rendezvényen szinte minden vízi sporteszköz birtokba veszi a tavat, versenyek, felvonulás, vetélkedők és bemutatók színesítik a programot.

Pénteken egyméteres modellvitorlás verseny lesz, majd eredményhirdetés és parti a Kemencés Udvarban. Szombaton délelőtt tókoszorúzással színesített évadnyitó ceremónia helyszíne lesz az OVE klub, majd délben rajtol a III. Tókerülő. Délután kajak-kenu és sárkányhajó versenyek lesznek. Koraeste vacsora és vitorlás szakmai programok zárják a szombati napot. Vasárnap Micro Magic ranglistaverseny és Orfűi Nyílt Nap tölti meg tartalommal a rendezvény zárónapját.

Így láttuk mi: beszámoló a Kenesei Szezonnyitóról Előző

Így láttuk mi: beszámoló a Kenesei Szezonnyitóról

Tolnay Kálmán László Emlékverseny beszámoló Következő

Tolnay Kálmán László Emlékverseny beszámoló