Siófok  16  •  17.4 kn       

Keszthely  15.9  •  12 kn       

Balatonfüred  15.7  •  17.4 kn       

Balatonboglár  16.1  •  19.1 kn       

Orfű  15  •  10 kn       

Velencei-tó  15.8  •  10.1 kn       

Tiszafüred  15.5  •  10.5 kn       

Mályi-tó  16  •  9 kn       

2024. március 29., péntek

Az értékes ezres

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Nem csaltunk, nem trükköztünk annak ellenére, hogy mostanában a legnagyobb közösségi oldal hemzseg a kamu like-októl. A Compass 1000 valódi és ezt köszönjük az olvasóinknak.

Az értékes ezres

Lehet vitatkozni, hogy sok vagy kevés az ezer, de ami kétségtelen tény, hogy valamennyien a Compass közösség tagjai, az életben hús vér emberek és nem felpörgetett számlálók statisztikai adatai.

Kik a mi közösségünk tagjai? Vitorlázók, a Balatont és a vitorlázható kistavainkat különböző vitorlásokkal birtokba vevő sporttársak és néhány tengerjáró. Amatőr és profi versenyzők, túrázók és strandvitorlázók, dingisek, katamaránosok és nagyhajósok. Természetesen a közösség teljes jogú tagjai a rokon szakágak hódolói úgy, mint a szörf, a modellvitorlázás vagy a kite szerelmesei. Nem szűkíti le a kört a vitorlázható sporteszköz birtoklása, hiszen a vitorlás sportért, az életérzésért rajongók tábora is jelen van a közösségben. Ugyanakkor, szinte ismerjük egymást, jól behatárolható körben mozgunk. A vitorlázás nem tömegsport és nem hasonlítható népszerűsége a kiemelt csapatsportokhoz, labdajátékokhoz, nem jellemzi a popularitás. Ennek ellenére vagy éppen ezért nagyon értékes közösséget vonz, melynél az értéket nem a tömeg, hanem a tartalom adja.

Néha bennünket is el elkapott a hév, hogy felvegyük a képzeletbeli kesztyűt és bekapcsolódjunk a számháborúba. Kár lenne tagadni, hogy néha nem bosszant, hogy szinte nem létező, látenciában lévő oldalak akár több tízezer rajongóval ámítják a gyanútlan szemlélőt. Hallani a 9-10 ezer magyar forinton vásárolt tízezres rajongói csomagokról, ami azon kívül, hogy megnyomja a számlálót a valóságban azt a 9-10 ezer forintot sem éri meg. Nem is annyira a tisztességünk, mint inkább a tehetetlenségünk eredménye ez a valós szám, bár ma már kínosan őrizzük hitelességünket, nem rondítunk bele a rajongói táborunk kristálytiszta vízébe.

Néhány hónapja elterjedt, hogy a Facebook kiszanálja a közösségi oldalról a kamu like-okat nos, ennek nagyon megörültünk, de a lelkesedésünk korai volt, mert azóta sem történt semmi. Szép lett volna látni, ahogy „lemeztelenedik a menyasszony” és kiderülnek a valódi számok. Sejteni most is lehet, hogy mi lehet a valóság, de azért látni a pontos számokat, az lett volna az igazi. Főleg azért lett volna jó a valós számokat látni, mert nem kéne sejtésekre, feltevésekre, következtetésekre alapozni és esetleg alaptalanul sanda szemmel nézni egyik vagy másik oldal gyarapodását.

Profi értékesítőket, sales szakembereket elsőre feltehetően nem győzi meg az érvelés, miszerint a valódi közösség értéke nagyobb, mint a több ezres látens tömegeket számláló, egyik hétről a másikra több száz rajongóval bővülő közösségeké. Továbbgondolva, nem is olyan nehéz a realitások talajára taszítani a fellegekben járókat, csupán a józanésznek diadalmaskodnia kell a rózsaszín ködbe burkolt álmok felett. Nyugodjunk meg és becsüljük meg az érdeklődői kör nagyságát, ha ezt megtettük, bátran felezzük el a számot, így megkapjuk az internetet használók körét. Ebből a számból is vegyük a kisebbik felét, hogy megközelítsük a közösségi oldalt használók táborát. Amikor eljutottunk erre a pontra, széles vigyorral az ábrázatunkon vesszük tudomásul, hogy az ezer egy jó szám.

Túlzás lenne részünkről a teljes megelégedettséget színlelni, hiszen az online kommunikáció világa a sebességről, a dinamizmusról szól és ezek a területek korlátlan fejlődési lehetőséggel szolgálnak az általunk megcélzott virtuális térben is.

Megalakult a NAU370RUN hajóosztály! Előző

Megalakult a NAU370RUN hajóosztály!

Elindult a szezon Következő

Elindult a szezon