Siófok  18.3  •  3.3 kn       

Keszthely  17.9  •  5 kn       

Balatonfüred  18  •  4.4 kn       

Balatonboglár  18.3  •  5.1 kn       

Orfű  20  •  4 kn       

Velencei-tó  17.9  •  5.4 kn       

Tiszafüred  13.9  •  6.1 kn       

Mályi-tó  15.7  •  3.4 kn       

2024. május 18., szombat

Berecz Zsombor a Finn bajnoka!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ma már a Finn a legnépesebb hajóosztály Magyarországon! Az olimpiai osztályok között pláne. 60 finnes versenyzett Agárdon az országos bajnokságon.

Berecz Zsombor a Finn bajnoka!

60 finnes gyűlt össze szeptember 11-14. között a Velencei-tavon országos bajnokságra. A mezőnyt egy cseh, három szlovák, és a tiszteletbeli magyarnak számító dél-afrikai Ian Ainslie tette nemzetközivé. Többnyire kitűnő, olykor kemény szélben zajlott le a tervezett tíz futam.

Berecz Zsombor laseres olimpikonunk itt kezdte a felkészülést a 2016-os Olimpiára új hajóosztályában. Ezúttal már nem kirándul Finnbe, amint azt néha megtette korábban is, hanem ezentúl ebben a hajóosztályban vitorlázik. 

Finnes karrierjét nem is kezdhette volna jobban. Tartott tőle, hogy még könnyű Finnbe, ám a tudásával így is kiemelkedett a mezőnyből és tíz futamból hatot megnyerve fölényesen lett  magyar bajnok. Vetélytársnak igazán csak "Jani", azaz Ian Ainslie bizonyult (aki korábban három olimpián is képviselte hazáját Finnben). A harmadik helyen Pál Gaszton végzett, megelőzve Beliczay Mártont.

A Mastersek között Ainslie volt a legjobb, majd az összetettben ötödik Szilvássy Attila és a hetedik Majthényi Zsombor következett a sorban. A legjobb Grand Master (50 felett) Székely Antal, a GrandGrand Master (>60) Farkas József lett.

A legeredményesebb junior Haidekker Elemér 14. lett az összetettben. 

Eredmények: http://www.hunsail.hu/uploads/files/FinnOB2012.vegeredmeny.pdf

Kis magyar hajó kell! Előző

Kis magyar hajó kell!

Huszonöt éve kötött ki a Földet megkerülő vitorlás Következő

Huszonöt éve kötött ki a Földet megkerülő vitorlás