Siófok  15.5  •  7.7 kn       

Keszthely  14.9  •  4 kn       

Balatonfüred  15.2  •  7 kn       

Balatonboglár  15.3  •  7 kn       

Orfű  15  •  8 kn       

Velencei-tó  15.5  •  7.5 kn       

Tiszafüred  11.6  •  3.6 kn       

Mályi-tó  12.3  •  2.6 kn       

2024. május 02., csütörtök

EB bronz első nekifutásra!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Földesi Péter, Doubravszky Bálint és Borsos Dániel (THE) 3. lett EUROSAF Junior Match Race Európabajnokságon!

EB bronz első nekifutásra!

Két hete összeültek és Litkey Árpád szövetségi kapitány pár napos elméleti és gyakorlati edzést vezetett a Tihanyi Hajós Egylet 470-es juniorjaiból alkotott csapatnak. A soha match race verseny részt nem vett három srác pedig elutazott Olaszországba az EUROSAF Junior Match Race Európa-bajnokságra, és bronzérmet varázsoltak.

Olaszországban a Lago di Ledrón szeptember 7-én kezdődött EUROSAF Junior Match Race Európabajnokságon. A versenyen nyolc nemzet tizenegy csapata vett részt. A résztvevők J-22-es hajókon versenyeztek. A magyarokon kívül csak még egy olyan egység volt, akik nem jegyzettek a világranglistán. A többiek a 33. és a 374. helyek között szóródtak e verseny előtt.

Földesiék az első napon kitűnően kezdtek, és csak a Junior Match Race Európa-bajnoki címet védő olasz Valerio Galatitól szenvedtek verseéget. A második napon, ha lehet még jobban vitorláztak, így a Round Robint, a körmérkőzést a második helyen zárták az olasz címvédő mögött és a francia Guillaume Pirouelle és a svéd Jakob Klitte vezette csapatok előtt.

A döntőbe jutásért a franciákkal vívtak. Az előző napi bravúrt ellenük nem sikerült megismételni és a később az Európa-bajnoki címet is elhódító Prouelle-csapat legyőzte őket. A kisdöntőben viszont magabiztosan verték a svéd Klitte vezette egységet és így bronzérmmel térhettek haza életük első párosversenyéről! 

Kiváló kezdés! Előző

Kiváló kezdés!

Partra futott egy hajó a Tiszán, meghalt a vezetője Következő

Partra futott egy hajó a Tiszán, meghalt a vezetője