Siófok  4.4  •  8.4 kn       

Keszthely  2.9  •  3 kn       

Balatonfüred  4.1  •  7.8 kn       

Balatonboglár  4.1  •  8.7 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  2.6  •  9.9 kn       

Tiszafüred  3.4  •  2.1 kn       

Mályi-tó  4.5  •  1.3 kn       

2024. április 19., péntek

Kiváló kezdés!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Földesi Péter, Doubravszky Bálint és Borsos Dániel remekül kezdett az EUROSAF Junior Match Race Európabajnokságon Olaszországban a Lago di Ledrón tegnap, szeptember 7-én kezdődött EUROSAF Junior Match Race Európabajnokságon a Földesi Péter, Doubravszky Bálint, Borsos Dániel alkotta csapat életük első MR versenyén 5 mérkőzésből 4-et megnyerve ma a 3.helyről folytatja a küzdelmet!

Kiváló kezdés!

Litkey Árpád szövetségi kapitány két hete rakta össze a csapatot, és csupán pár napos elméleti és gyakorlati edzésen vettek részt a fiúk.

A versenyen nyolc nemzet tizenegy csapata vesz részt. A résztvevők J-22-es hajókon versenyeznek. A magyarokon kívül csak még egy match race-ben kezdő egység van, akik még nem jegyzettek a világranglistán. A többiek a 33. és a 374. helyek között szóródtak e verseny előtt.

Földesiék az első napon csak a Junior Match Race Európa-bajnoki címet védő olasz Valerio Galatiától szenvedtek vereséget.

Helyszíni beszámoló:

Első nap:
Dél körül megérkeztünk a ledrói tóhoz, ahol a hajóink már a vizen vártak minket. Számuknra a hivatalos edzés négykor kezdődött. Az edzés során a manővereket és állításokat összeraktuk, az edzés végén az angolokkal összemérhettük tudásunkat egy próbafutam keretében. Este fél hétkor volt az első megbeszélés az umpirekkel. Megtörtént a hajók kisorsolása és elkészült a futamok beosztása.

Második nap( első versenynap):
A futambeosztás alapján az első 5 match-ben indulhattunk ugyan azzal a hajóval, ami kedvező, mert nem kell cserélni és hozzászokni egy másik hajóhoz. 5 futamból 4-et megnyertünk, de a jelenlegi első kihasználva rutinját felülkerekedett rajtunk. A hajó sebessége, és a hajókezelés jó volt, a rajtokon kell még csiszolnunk. Az első nap után 80%-os teljesítménnyel a harmadik helyen állunk.
A csapat tagjai: helm: Földesi Péter, Trimmer: Doubravszky Bálint, Bow:Borsos Dániel, Coach: Litkey Árpád

Harmadik nap:
A második versenynapot halasztással kezdjük a szélhiány miatt. Reméljük ma már be tudják fejezni a Round Robin-t, hogy holnap a terv szerint meg lehessen tartani az elődöntőket és a helyosztókat.

A verseny honlapja: http://www.avll.it/news/eurosafeuropeanopenyouthmatchrace-day1

Szigligeten folytatódik a Yardstick Trophy Előző

Szigligeten folytatódik a Yardstick Trophy

EB bronz első nekifutásra! Következő

EB bronz első nekifutásra!