Siófok  9.4  •  4.6 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred  9.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7.8 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  11.5  •  6.1 kn       

Tiszafüred  12.1  •  10.3 kn       

Mályi-tó  9.6  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Négy tóról érkeztek kalózosok Fűzfőre

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A kalóz hajóosztály részére megrendezett balatonfűzfői versenyen 13 egység versenyzett a hétvégén, balatoni egységeken kívül jöttek versenyzők a Fertőről, a Miskolc melletti Mályi-tóról és a Velencei-tóról is.

Négy tóról érkeztek kalózosok Fűzfőre

A szombati napot rövid halasztással kezdtük, majd a zivatar végeztével kellemes szél terjedt le a Fűzfői-öbölben, így vízre indult a Rendezőség, hogy kitegye a kiírásban szereplő Up&Down pályát.
A versenyzők 3 pörgős futamon vettek részt, melyeken a sokak által jól ismert forgolódó északi szélben küzdöttek egymással a hajóegységek.

Az első futam a Fluck Benedek – Székely-Gyökössy Szabolcs (VSC) egység győzelmét hozta. A második futamban „utcahosszal” győzőtt a dr. Nyeste Gábor – Berki Győző (BYC - Justitia) egység, a harmadik futamban hasonló előnnyel nyert a Szentpéteri Zsolt – dr. Hajdú László (VSC) páros. A partra érve forró és tartalmas palóclevessel várta a rendező klub a versenyzőket, levezetésként pedig retro rizsfelfújt került a tányérokba málnaszörppel.

Vasárnap reggel szélcsend fogadta a telepre érkezőket, így ismét parti halasztással kezdtünk. Sajnos a nap folyamán egyetlen percre sem fújt a szél, így esély sem volt arra, hogy a negyedik futam megrendezésre kerüljön. 14 órakor ért véget a parti várakozás, a versenyzők hozzáláttak a hajók elpakolásához.

Az eredményhirdetésen a dobogóra a korábbi futamgyőztesek állhattak fel. A végig egyenletes teljesítménnyel versenyző HUN 205 Fluck Benedek – Székely-Gyökössy Szabolcs (VSC) vehette át a győztesnek járó kupákat és Festina órákat.

Második helyen végzett a HUN 91 Szentpéteri Zsolt – dr. Hajdú László (VSC), harmadik pedig a HUN 4406 dr. Nyeste Gábor – Berki Győző (BYC - Justitia). Mindkét egység tagjai Festina Tour de France 2012 kerékpáros mezeknek örülhettek.

Köszönjük a részvételt, jövőre is várunk mindenkit!

Mohos Gábor
BSFVK vezetőségi tag

Ismét a Grundfos nyerte a Közmű Kupát Előző

Ismét a Grundfos nyerte a Közmű Kupát

Felkerült a Füred Kupa OD Trophy 6. forduló végeredménye Következő

Felkerült a Füred Kupa OD Trophy 6. forduló végeredménye