Siófok  13.9  •  5.1 kn       

Keszthely  10.9  •  4 kn       

Balatonfüred  13.5  •  2.6 kn       

Balatonboglár  13.9  •  5.8 kn       

Orfű  13  •  8 kn       

Velencei-tó  12.2  •  5.1 kn       

Tiszafüred  12.6  •  5.6 kn       

Mályi-tó  14.9  •  2.2 kn       

2024. május 06., hétfő

Szél nélkül a jégvitorlás sem megy

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A DN Magyar Bajnokság szélhiány miatt szombaton, 12 óráig nem tudott elrajtolni. Folytatódott volna a DN Magyar Bajnokság szombaton és vasárnap, tökéletes jég várta a résztvevőket.

Szél nélkül a jégvitorlás sem megy

A rendezők és a versenyzők a jó szélben bíztak szombaton délelőtt, ami olykor-olykor egy kis észak-nyugati szellő formájában feltűnt. Így a 29 versenyző nem tudott rajthoz állni a déli harangszóig. Ha szombaton nem tudjuk megtartani a verenyt, akkor marad a vasárnap - mondta Fejes Károly főszervező a Balatonfűzfői Vitorlásklub kikötőjében. A jégre semmi panasz nem lehet, hiszen a vastagsága 15 centiméter körüli, a fél centiméternyi hó pedig különösen nem befolyásolná a versenyt. Így az unatkozó versenyzők szél híján korcsolyáztak, jéghokiztak. Az egyik vitorlás alatt a beszakadt a forrás közelében megvékonyodott jég, személyi sérülés nem történt, pár perc alatt a beszakadt jégvitorlást kimentették.
A Balatonon csak Siófokon és Balatonfűzfőn jelöltek ki korcsolyázásra alkalmas területet. Utóbbinál egy órára szinte teljesen megtelt a nagy parkoló. Nagyon sokan jöttek korcsolyázni, szánkózni, csúszkálni Fűzfőre. A parton forralt bor, tea, sült gesztenye, főtt kukorica kapható, mobil illemhelyet is telepítettek a partra. A meteorológiai előrejelzések szerint marad az erős éjszakai fagy, így vasárnap egészen biztos, hogy lehet majd korcsolyázni a két településen.

(Forrás: vehir.hu)

Elhunyt Dr. Lettner Ferenc Előző

Elhunyt Dr. Lettner Ferenc

Örök szerelem ez a csodálatos sport Következő

Örök szerelem ez a csodálatos sport