Siófok  16.6  •  4.4 kn       

Keszthely  14.9  •  9 kn       

Balatonfüred  16.3  •  13.9 kn       

Balatonboglár  16.8  •  5.1 kn       

Orfű  12  •  6 kn       

Velencei-tó  16.1  •  7 kn       

Tiszafüred  18.9  •  3.4 kn       

Mályi-tó  20.7  •  7 kn       

2024. május 03., péntek

Jégszalag 2011

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Balaton-átcsúszás szervezői, Balatonfüred város Önkormányzata és a Balatonfüredi Yacht Club közreműködésével 2010. január 8.-án megalakult a Magyar Jégsport Szövetség balatoni bajnoksága a JÉGszalag, a Kékszalag Fesztivál téli párja.

Jégszalag 2011

A Balaton - Átcsúszás újévnyitó programjaként, a DN jégvitorlás Magyar Bajnoksággal egy időben kerül lebonyolításra az Első Balatoni Jégsport Találkozó, abból a célból, hogy bemutatkozhassanak a nagy érdeklődést kiváltó, sokszor extrémnek tartott téli sportágak, melyek hazánkban még kevéssé ismertek.

Az egyes sportágak képviselőivel egyeztetve a mai napon magalakult a Magyar Jégsport Szövetséget, a következő szakosztályok részvételével:

·         DN jégvitorlás,

·         IceOpti jégvitorlás – junior

·         és free style jégvitorlás,

·         jégszörf,

·         kite,

·         gyorskorcsolya,

·         sífutás,

·         hófutás,

·         free style fakutya

A fenti szakágakon kívül a Magyar Jégkorong Szövetség is jelezte, hogy részt venne a Magyar Jégsport Szövetségben, illetve a magyar kutyaszán-versenyzőkkel is egyeztetések zajlanak.

A nyári Balatonfüred városközponttal megrendezésre kerülő Kékszalag Fesztivál mintájára - és annak téli párjaként - a jövőben nemzetközi túraversenyként és jégsport bajnokságként indítjuk el a Jégszalagot a szövetséghez csatlakozott sportágak részvételével, a Balatonfüredi Yacht Club bevonásával.

A JÉGSZALAG a nevéhez méltóan egy túraverseny, mely sajátos Balaton - Átcsúszást valósít meg. Sportágankénti kategóriákban az nyeri az értékes trófeát, aki a leggyorsabban visszaér a starthoz a másik partnál kitűzött jelet megkerülve. Természetesen az abszolút győztes, aki a leggyorsabban teljesíti a távot.

 

Az elképzelések szerint a későbbiek folyamán hagyományteremtő, kulturális és szórakoztató programmal kiegészülő füredi karnevál fő eseménye lesz a Jégszalag bajnokság. Első ilyen nagyrendezvényünket január 15-re tervezzük, amennyiben a jéghelyzet lehetővé teszi.

 

A balatoni jéggel kapcsolatos tapasztalatok, az atcsuszas.hu honlapon kerülnek összegezésre, ahol a jövőben egy interneten elérhető balatoni jégtérkép létrehozását is tervezzük.

A rendezvényeinket a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) biztosítja.

 

Kapcsolatok:

Balaton - Átcsúszás:

Kardos Gábor 30-233-0398

www.atcsuszas.hu

 

DN jégvitorlás Magyar Bajnokság

            Böröcz István

            www.byc.hu

Előre bukfenc – hajóval Előző

Előre bukfenc – hajóval

Romlik a Balaton jegének minősége Következő

Romlik a Balaton jegének minősége