Siófok  13.3  •  4.2 kn       

Keszthely  12.9  •  4 kn       

Balatonfüred  13  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.3  •  3.2 kn       

Orfű  13  •  4 kn       

Velencei-tó  13.9  •  4.4 kn       

Tiszafüred  13.3  •  3.8 kn       

Mályi-tó  15.1  •  1.5 kn       

2024. május 03., péntek

Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idén júniusban hat, teljesen egységesen felszerelt Bavaria 32 Cruiser hajóval indult Pannon Yacht Charter, várakozáson felüli eredményekkel zárta első főszezonját a balatonfüredi bázisán.

Bővíti flottáját és külföldi piacok felé nyit a Pannon Yacht Charter

A cég a kezdeti sikereknek köszönhetően úgy döntött, hogy 2011-ben újabb tíz hajóval bővíti a flottáját, ezúttal charter management keretén belül, valamint nyit a külföldi piacok felé is.

Az idei nyár mérlege
A magyar vitorlázók körében is igen népszerű, a hatéves adriai tapasztalattal rendelkező Adriatic Challenge Hungary Kft. új fejezetet nyitott a balatoni charter vitorlázás történetében, amikor idén júniusban Pannon Yacht Charter néven elindította hajókölcsönző szolgáltatását és vízre bocsájtotta flottáját a balatonfüredi Silver Yacht kikötőben. Úgy tűnik az egységes, minőségi szolgáltatást nyújtó, legális charter flották nemcsak az Adrián, hanem a hazai vizeken is népszerűek, melyet a cég indulása óta eltelt eredményei is alátámasztanak.
„A kedvezőtlen júniusi időjárás ellenére közel 50%-os volt a hajópark kihasználtsága, mely később, júliusban és augusztusban meghaladta a 80%-ot, ami kétség kívül felülmúlta várakozásainkat” - mondja az eddig elért eredményekről Láng Róbert a cég ügyvezető tulajdonosa.

Bavaria 32 Cruiser – az ideális charter hajó
„Jó választásnak bizonyult a Bavaria 32 Cruiser, és úgy néz ki, hogy a bérleti díjainkat is jól fogadta a piac: 10 ajánlatkérésből 7 biztosan le is foglalja a hajót. A Bavaria ezen legújabb és egyben legkisebb modellje egy igazi charter hajó, mely 1.5 méteres merülésével kimondottan ideális a balatoni túravitorlázásra. A hajók kényelmes és tágas belső tere, a számos tároló és szekrény, a multimédiás berendezések, a teljesen felszerelt konyha, valamint a meleg vizes wc-s zuhanyzófülke mind-mind a bérlőink kényelmét szolgálják. A legnépszerűbb azonban kétség kívül az egyedülálló lenyitható hátfal, mely azon kívül, hogy megkönnyíti a hajóba történő ki- és belépést, kényelmes fürdő, ill. napozó plattformkét is funkcionál” – mondja a hajókról Láng Róbert.
A 6 db teljesen egységesen felszerelt, kitűnő menettulajdonságokkal rendelkező hajó ma a Balaton legnagyobb egységes charter flottája, mely az egyéni bérlőkön kívül számos céges csapatépítés alkalmával és vitorlás versenyeken is bizonyított. Az idei Kékszalagra például két nap alatt keltek el a hajók.

Füred – a balatoni vitorlázás fővárosa
„A füredi bázis, a Silver Yacht kikötő városközponti elhelyezkedésével, kitűnő infrastruktúrájával, a környező éttermekkel, kávézókkal, szórakozóhelyekkel, színes vitorlás élettel osztatlan sikert aratott mind egyéni mind pedig vállalati bérlőink körében. Füred nemcsak a Balaton, hanem a balatoni vitorlázás fővárosa is olyan egyedülálló parti programokkal, kikapcsolódási lehetőségekkel, melyet egy vitorlázó máshol biztosan nem talál meg. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy 10 bérlőnkből 7 visszatér este a bázisunkra, annak ellenére, hogy vendégeink ingyenesen köthetnek ki hajóinkkal a 12 BAHART vitorláskikötő bármelyikében.” – mesél a füredi bázisról Róth György a flotta bázis menedzsere.

Megéri bérelni
A vitorlázást alapvetően a gazdagok sportjának tartja számon a közvélekedés, ami egyáltalán nem nevezhető megalapozatlannak egy saját tulajdonú hajó éves költségeit tekintve. Egy hajótulajdonlás ugyanis évente kb. 300-600 ezer forint kikötőbérleti díjat jelent, amire még rájön a hajó karbantartásával járó számos költség valamint a téli tárolás díja, nem is beszélve az éves Casco biztosítás díjáról, így egy tulajdonos akár 800 000 -1 200 000 Ft-ot is költhet éves szinten a hajójára.

A számottevő költségek ellenére ugyanakkor általános tapasztalat ma a Balatonon, hogy a hajó tulajdonosa csupán 1-2 hétig használja hajóját egy szezonban, ami a fenti költségeket tekintve semmiképpen sem kifizetődő. A Pannon Yacht Charter erre kínál ideális alternatívát, hiszen egy hajó éves fenntartásának költségeiből akár 3-4 hétre is bérelhető hajó (utószezonban már 320 000 Ft/hét áron lehet bérelni hajót) a füredi bázison, ráadásul a karbantartással téli tárolással sem kell bajlódni, a bérlő kitakarított állapotban, feltankolva, tiszta ágyneművel és törölközővel, behűtött sörökkel és ásványvizekkel veheti át a hajóját.

Bővül a flotta
A kedvező piaci fogadtatásnak köszönhetően a cég úgy döntött, hogy a jelenlegi hat, Bavaria 32 Cruiser-ekből álló flottáját charter management keretein belül bővíti és egy 16 hajóból álló, szélesebb bérlői igényeket is kielégítő hajóparkkal kezdi a jövő évi szezont. A vállalkozás 2011-es tervei között szerepel továbbá a külföldi piacok felé történő nyitás is, hiszen a cég nem titkolt szándéka, hogy szolgáltatásával alternatívát nyújtson a tengeri charter vitorlázásra is.
„A bővítés célja egyrészt a szélesebb ügyféligények kielégítése (kisebb, olcsóbb kategóriájú, ill. nagyobb, 3 kabinos hajók), másrészt pedig a minőségi charter szolgáltatás iránti növekvő kereslet lefedése, ugyanis egyre inkább felismerik a vitorlázók, hogy a költséges hajóvásárlás és fenntartás helyett sokkal inkább megéri bérelni. Ezt támasztja alá tapasztalatunk is, miszerint már az indulásunkkor számos igény volt több hetes folyamatos bérlésre” – mondja Láng Róbert a flotta bővítéséről.

Az idei utolsó szakmai regatta Előző

Az idei utolsó szakmai regatta

Cecc Kupa - Tihany Következő

Cecc Kupa - Tihany