Siófok  12.7  •  4.2 kn       

Keszthely  7.9  •  5 kn       

Balatonfüred  12.4  •  1.7 kn       

Balatonboglár  12.8  •  5.5 kn       

Orfű  11  •  3 kn       

Velencei-tó  9.8  •  4.6 kn       

Tiszafüred  9.4  •  3.2 kn       

Mályi-tó  10.5  •  1.2 kn       

2024. április 28., vasárnap

Négy futam a Finn OB első napján

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A nyitó napon kellemes DNY-i szélben négy kitűnő futamot sikerült lebonyolítani alig négy óra leforgása alatt Balatonlellén a Finn dinghy hajóosztály országos bajnokságán.

Négy futam a Finn OB első napján

Két körös kreuz-hátszeles pályán mérte össze tudását a helyszínre érkező 38 versenyző, akik között az első nap leforgását követően a dél-afrikai származású, ám évek óta hazánkban élő, s a Team Proximo színeiben versenyző Ian Ainslie bizonyult legeredményesebbnek, s vezeti az összesített listát két pontos előnnyel Pallay Tibor előtt, akit Szilvásy Attila követ a sorban. Az első három helyezett között két idősebb, régi nagy finnes is szerepel, s  Ainslie egyben a masters kategória éllovasa is Szilvásy és Huszár Géza előtt, míg a grand masters kategória élén az összesített lista ötödik helyén állomásozó Székely Antal neve szerepel. A 25. helyen szereplő Beliczay Tamás a grand grand masters kategóriát vezeti, míg a mezőny legidősebb versenyzője, egyben a legend kategória éllovasa, Zsindely László a 29. helyről várja a folytatást. A juniorok versenyét az összesített listán 7. helyen szereplő Haidekker Elemér vezeti Hirschler Richárd és Pajor Szabolcs előtt.

A mezőny jócskán belehúzott az első napon, s a tervezett tíz futamból már négyet teljesített, így a bajnokság egyetlen nap leforgása alatt máris érvényes. A  következő futamot holnap 10 órára írta ki a rendezőség.

EREDMÉNYEK

A Magyar Építő Zrt csapata nyerte az V. Építők Vitorlás Kupáját Előző

A Magyar Építő Zrt csapata nyerte az V. Építők Vitorlás Kupáját

In Memoriam Tolnay Kálmán László Következő

In Memoriam Tolnay Kálmán László