Siófok  12.2  •  4.4 kn       

Keszthely  7.9  •  4 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.9 kn       

Balatonboglár  12.2  •  6.2 kn       

Orfű  11  •  5 kn       

Velencei-tó  8.3  •  3.9 kn       

Tiszafüred  8.7  •  3.8 kn       

Mályi-tó  8.8  •  1.6 kn       

2024. április 28., vasárnap

A Magyar Építő Zrt csapata nyerte az V. Építők Vitorlás Kupáját

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Építők Vitorlás Kupájának összetett versenyét immáron negyedszer a Magyar Építő Zrt. hódította el.

A Magyar Építő Zrt csapata nyerte az V. Építők Vitorlás Kupáját

(Litkey Farkas, Joó Kálmán, Ormándlaki Áron, Joó Kristóf) Joó Kálmán csapatvezető nem bízta a véletlenre, mert idén is a kilencszeres Kékszalag győztest, a 2010. évi J24-es bajnokot, Litkey Farkast kérte fel kormányosnak. A második helyen a SAILnekeresztve csapat végzett. Ők (Nagy R Attila, Reményik Kálmán, Boros Péter, Boros Balázs, Benyó Balázs) az elmúlt években még más csapatokban vettek részt ezen a versenyen, de soha nem voltak még ilyen sikeresek, mint ebben az új felállásban. A harmadik helyen pedig az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. egysége (Rauschenberger Miklós, Belle Örs, Peter Perz, Knoll Miklós, Mezei Marcell) végzett. Ebben a csapatban is sokszoros Magyar Bajnok vitorlázók ültek.
A rendezők, a támogatók felajánlásaiból számtalan értékes különdíjat is kioszthattak. A Westport jóvoltából Magyar Nagyhajós Tengeri Bajnokság részvételi lehetőséget kapott 2 egység is, egy másik csapat X-35 próbavitorlázást nyert, egy harmadik pedig komoly kedvezményekkel vásárolhatott vitorlás cipőket. A Vega Yachtsport Kft. vitorlás oktatást ajánlott fel az összetett verseny utolsó helyezettjének, és túravitorlázást egy másik csapatnak. A Balatonfüredi Önkormányzat pedig a legsportszerűbb csapatot jutalmazta. A rendezvény szakmai médiatámogatója a Magyar Építő Fórum volt, aki külön melléklettel lepte meg a résztvevőket, a füredi Clubhotel Imola pedig minden csapatnak komoly kedvezménnyel ajánlotta fel céges rendezvényekre a szállodáját.
Az Építők Vitorlás Kupája esti parti programja ízletes pálinka kóstolóval kezdődött az Agárdi Pálinka jóvoltából, de a Koronczai Pincészet borai is igazán jól fogytak az este. A vacsora után egy rendhagyó divatbemutató szórakoztatta az egybegyűlteket. A bőséges vacsora után a 30-as évek fürdőruha divatját mutatta be hét csodálatos ifjú hölgy, akik nem mellesleg a magyarországi  szépségverseny a Királynő választás döntősei voltak. Ők kicsit fáztak a 16 C fokban, de a nézőket kellően bemelegítette a bemutató, ahol a fürdőruhák után a 30-as, 40-es évek viseletében, Charleston ruhákban vonultak fel a modellek. A díjkiosztó után a Group’n’Swing zenekar fergeteges zenés-táncos koncertjére pedig táncra perdültek a magyar építőipar jelenlévő képviselői. És sokáig szólt a zene…

Kezdődik a Finn bajnokság Előző

Kezdődik a Finn bajnokság

Négy futam a Finn OB első napján Következő

Négy futam a Finn OB első napján