Siófok  16.1  •  7.9 kn       

Keszthely  17.9  •  5 kn       

Balatonfüred  16.3  •  3.5 kn       

Balatonboglár  16.8  •  9.7 kn       

Orfű  16  •  3 kn       

Velencei-tó  17.7  •  8.6 kn       

Tiszafüred  13.6  •  5.1 kn       

Mályi-tó  12.8  •  2.2 kn       

2024. május 02., csütörtök

Készül a szezonra a Balatoni Vízirendészet

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Télen folytatódott az elmúlt húsz év kedvező tendenciája, a téli Balaton nem követelt áldozatot - közölte a sajtó érdeklődésére Horváth László alezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője.

Készül a szezonra a Balatoni Vízirendészet

Megjelentek a tóparton az első horgászok, elkezdték az ellenőrzésüket.
Elég sok szabálytalanságot tapasztaltak a rendőrök a horgászengedélyekkel kapcsolatban. Horváth László alezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője szólt arról is, hogy április elsejétől újra kezdődik a viharjelzés, ami most még csak a csónakkal közlekedőkre kötelező érvényű, a strandszezon kezdetével viszont a fürdőzőkre is.

Hozzátette: az idén 17 mobil mellett 29 stabil viharjelző működik majd április elsejétől a Balaton körül. A vízirendőrök is felkészültek, a hajókat algátlanították, műszakilag felülvizsgálták, csütörtökig minden rendőrörsön vízre teszik a hajókat. A forgalom jelenleg gyér, alig néhány hajó van kint a vízen. A vízirendőrség egyébként májusra készül fel száz százalékosan, ugyanis akkor kezdődik az igazi csúcsszezon a tavon. Megemlítette, hogy még kevesen ismerik, de sokak számára jelenthet nagy biztonságot a 1817-es segélyhívó, ami a balatoni vízirendészet ügyeletén jelez.

Csak néhány hete kezdődött a tavasz, az már biztos, hogy csaknem kétszáz eseménynek lesz a házigazdája idén a Balaton. Több, kiemelt fontosságú nagy rendezvényre lehet számítani, így például két hajós Európa-bajnokságra, valamint a hosszútávúszó kontinentális viadalra a megszokott, hagyományos rendezvények mellett.

A vízimentők állandó ügyeletet adtak egész télen a zánkai bázison, szerencsére olyan eset nem történt, amikor be kellett avatkozni - közölte érdeklődésünkre Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője. Úgy vélekedett, hogy ez nagyrészt a hatékony megelőzésnek köszönhető.

Remek a Balaton vízminősége Előző

Remek a Balaton vízminősége

Indul a viharjelzés a Balatonon és a Velencei-tónál Következő

Indul a viharjelzés a Balatonon és a Velencei-tónál