Siófok  21.8  •  3.6 kn       

Keszthely  21.9  •  3 kn       

Balatonfüred  21.8  •  5.2 kn       

Balatonboglár  21.8  •  1.6 kn       

Orfű  21  •  5 kn       

Velencei-tó  22.1  •  10.1 kn       

Tiszafüred  17  •  9.5 kn       

Mályi-tó  14.5  •  9.7 kn       

2024. május 07., kedd

Megalakult a Winddance Sailing Team

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Winddance Sailing Team egy kishajós vitorlás csapat, melyet két tehetséges, fiatal hölgy alkot a 420-as hajóosztályban. Tagjai, Péch Fanni és Héjj Eszter, egyénileg kezdtek vitorlázni gyerekkorukban.

Megalakult a Winddance Sailing Team

2009 őszén, hosszú távú céljaik megvalósítása érdekében, a szakma szerint nagyszerű párost alkotva, kezdték megméretni magukat abban a kategóriában, ahonnan már csak egy lépés az olimpiai osztály, a 470-es. Rövid távú céljuk a magyar élmezőnyben vitorlázni, majd a legjobb női egységgé válni Magyarországon; a továbbiakban pedig olimpiai kvótát szerezni.

Kiemelkedő egyéni eredmények
A két fiatal lány közül Péch Fanni kiemelkedő eredményeivel már felhívta magára a vitorlás társadalom figyelmét, de tökéletes mancsaft nélkül a páros nem működik. Esetükben - edzőik és a szakma állítása alapján - tökéletes párost alkotnak, egymás munkáját kiegészítve, céltudatosan készülnek.
Héjj Eszter kamasz korában kezdett vitorlázni, kevesebb lehetősége volt rangos versenyeken elindulni. Ennek ellenére, több nemzetközi bajnokságba és edzőtáborba kvalifikálta magát eredményei alapján.
Péch Fanni kisgyerek kora óta a vízen tölti idejének nagy részét, a nevéhez fűződik a magyar ifjúsági vitorlázás eddigi egyik legkiemelkedőbb eredménye, egy korosztályos Európa-bajnoki ezüstérem. Amióta versenyez, minden szezonban kijutott Európa- vagy világbajnokságra, volt már az „Év női vitorlázója”, folyamatosan részt vesz nemzetközi bajnokságokon, Európa élvonalában számolnak vele.

Professzionális háttérmunka
A csapatvezetők idejében felismerték, hogy a tehetség mellé olyan hátteret kell biztosítani, hogy a versenyzők csak a felkészülésre koncentráljanak. Ezért a legjobb magyar edzők mellett, neves külföldi tréner is foglalkozik az ifjú versenyzőnőkkel. Dragan Gasic, a szlovén származású, Olaszországban dolgozó edző is egyre nagyobb mértékben segíti a lányok felkészülését, Török Péter és Regős Attila hazai edzőkkel összehangoltan. A külföldi edzőnek köszönhetően a Winddance Sailing Team számos nemzetközi edzőtáborban vehet részt; valamint erős, nemzetközi bajnokságokon kap lehetőséget megméretni magát. Ezáltal a lányok folyamatosan Európa élvonalában küzdhetnek álmaik megvalósításáért.

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság összefoglaló Előző

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság összefoglaló

Viharos csapatbajnokság Lellén Következő

Viharos csapatbajnokság Lellén