Siófok  25  •  3.2 kn       

Keszthely  19.9  •  8 kn       

Balatonfüred  24.6  •  4.4 kn       

Balatonboglár  25  •  5.9 kn       

Orfű  25  •  4 kn       

Velencei-tó  25.1  •  5.3 kn       

Tiszafüred  24.4  •  9 kn       

Mályi-tó  24  •  8 kn       

2024. szeptember 01., vasárnap

A Tilistyák-Koszorús páros nyerte az RS Feva bajnokságot és az EK versenyt

A Tilistyák-Koszorús páros nyerte az RS Feva bajnokságot és az EK versenyt

Balatonfüreden, a Kékszalag Portban rendezte meg a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület az RS Feva kétszemélyes utánpótlás hajóosztály Európa-kupa versenyét, amely országos bajnokság is volt egyben

Gyenge szeles verseny ért véget augusztus 25-én Balatonfüreden.

Balatonfüreden, a Kékszalag Portban rendezte meg a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület az RS Feva kétszemélyes utánpótlás hajóosztály Európa-kupa versenyét, amely országos bajnokság is volt egyben. Az eseményt a Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Sportügynökség nonprofit Zrt. támogatta. Az állami sportvezetés jól érzékelhető szándéka, hogy egyrészt az utánpótlás vitorlázást, másrészt a számukra szervezett hazai nemzetközi versenyek megrendezését segítse. Ezzel nemzetközi mezőnyben, de itthon versenyezhetnek a fiatalok, és a Balaton is egyre inkább felkerül az ismert nemzetközi vitorlás versenyhelyszínek listájára.

Az RS Feva Európa-kupán és országos bajnokságon két nemzet 24 párosa indult.

Az abszolút elsőséget és a magyar bajnoki aranyat a balatonfüredi Tilistyák Bence Péter – Kovács Levente páros (BYC) szerezte meg. Ugyancsak mindkét kategóriában második a Sztankula Máron - Kardos Levente kettős (Holtpont SE) a harmadik az Ádám Dóra - Adamik Martin páros (Vagabund Sport SE) lett. A fiatal mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a dobogó három fokára más-más klubok versenyzői állhattak fel.

Az augusztus 25-én véget ért versenyen a részvevőknek nem volt szerencséje a széllel. Gyakorlatilag minden nap gyenge „leállós” keletiben zajlottak a futamok. A rendezők mindent megpróbáltak, kora reggeli vízremenetel és rajt, és délutáni várakozás az esetleg újra feltámadó szélre egyaránt előfordult a regatta négy napja alatt. Volt sok rajtpróbálkozás, érvénytelenített futam, de végül négy reális verseny alapján hirdethettek egy kiesővel számított végeredményt.

A mezőnyt áttekintve nagyon pozitív fejlemény, hogy kilenc 14 év alatti páros indult, és sok női páros is részt vett a versenyen. Abszolútban, női kategóriában és U14-ben is hirdethettek tehát Európa-kupa forduló győztest és helyezetteket vasárnap délután a Kékszalag Portban.

Ugyancsak új hír, hogy immáron hét balatoni egyesületben vitorláznak RS Feva csapatok. Az újonc balatonfenyvesi Holtpont Szabadidő és Versenysport SE vitorlázói tovább erősítik a sportág jelenlétét a Balaton nyugati medencéjében.

A füredi verseny után négy páros azonnal pakol, és indul Csehországba, az RS Feva Európa-kupa következő, jövő heti fordulójára, amely cseh bajnokság is egyben. Jó szelet!

Eredmények 

visyla

One Design Nagyhajós Bajnokságot rendeztünk augusztus 15. és 18. között a BYC-ben Előző

One Design Nagyhajós Bajnokságot rendeztünk augusztus 15. és 18. között a BYC-ben

Szoros küzdelmek a J-70 osztály első flottabajnokságán Következő

Szoros küzdelmek a J-70 osztály első flottabajnokságán