Siófok  15.5  •  5.1 kn       

Keszthely  14.9  •  2 kn       

Balatonfüred  15.2  •  2.6 kn       

Balatonboglár  15.5  •  0.3 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.8  •  8 kn       

Tiszafüred  13.5  •  9.9 kn       

Mályi-tó  13.4  •  11.5 kn       

2024. május 08., szerda

Rajtra kész az AIS ST is

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az október 11-i, vasárnap esti hivatalos megnyitóval, az AIS Sailing Team számára is kezdetét vette az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, a horvátországi Biogradban.

Rajtra kész az AIS ST is

Az AIS Sailing Team tagjai már péntek óta tréningeznek a versenyre. Ezen a napon a versenyrendezőség egy hajót biztosított, hogy a csapat, már a szombati hajósorsolást megelőzően elkezdhesse az edzéseket.

Weöres Szabolcs, az AIS Sailing Team, sailing managere elmondta, hogy a szombati hajósorsolást követően a csapat sokat dolgozott, mert a hajón rengeteg javítanivaló volt, de szombat estére sikerült a hajót versenyre kész állapotba tenni, így vasárnap a vízen már a manővereket gyakorolhatták.

Czégai Péter kormányosa szerint bár ez a csapat - Czégai Péter, Hoffmann Henrik, Kutics Krisztián, Scholtz Imre, Gereben Péter, Aklan András, Weöres Szabolcs, Rózsavölgyi Gábor - ebben az összeállításban egyedül ezen a versenyen áll rajthoz, mégis sikerült a háromnapos edzést követően a lehető legjobban felkészülniük a Tengeri Bajnokságra. A magyarországi szárazföldi edzéseken átbeszélték a taktikát így itt Biogradban már csak gyakorlatban kellett megvalósítani a legújabb koncepciót.

Az AIS Sailing Team a kilencszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas, valamint a Kelemen Tamás kormányozta hajókat tartják legnagyobb ellenfeleiknek, és idén csakis a győzelemmel elégednének meg!

Az AIS Holding AG elkötelezett a vitorlássporttal, ezért minden évben támogat egy junior, utánpótlás csapatot is, akik szintén elindulnak a Magyar Nagyhajós Bajnokságon.

 

Megkezdődött az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Előző

Megkezdődött az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

V. MTNB első nap: törölve Következő

V. MTNB első nap: törölve