Siófok  7.3  •  3.8 kn       

Keszthely  5.9  •  5 kn       

Balatonfüred  6.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  6.1  •  3.6 kn       

Orfű  •  5 kn       

Velencei-tó  6.6  •  5.9 kn       

Tiszafüred  7.1  •  11.3 kn       

Mályi-tó  •  13.7 kn       

2024. március 29., péntek

Két nap után 6 vitorlázott futam a Finn OB-n!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Csütörtökön folytatódott a Finn Bajnokság, méghozzá 4 futammal. Mivel tegnap nem ment le a tervezett 3 futam, ezért ma 9 órára volt tervezve az első rajt.

Két nap után 6 vitorlázott futam a Finn OB-n!

Végül fél óra késéssel vitorlázott ki a mezőny a Révfülöp előtti vízterületre. Némi halasztás után gyenge forgolódó keleti szélben rajtolt el a 43 hajó az első futamra. A második futamra élénkült valamelyest a szél, és az iránya is stabilizálódni látszott. A harmadik futamra elérte a 4bft erősséget is, és csodálatos hullámok alakultak ki, melyek között élmény volt hátszelezni! A negyedik futamra hasonló viszonyok közt került sor, és végül fél 4 körül ért partot a mezőny.

A mai nap győztese egyértelműen Pál Gaszton ( BYC ), aki remek vitorlázással egy 8. hely után sorrendben 1., 1. és 4. helyeket szerzett. Második helyen áll jelenleg Ian Ainslie ( RSA ) aki 1., 4., 2. helyei mellé az utolsó futamban egy 11. helyet hozott. Hajdu Balázs a tegnapi hibátlan napja után ma betlizett. 3., 7., 10. és 1. helyeivel összetettben visszacsúszott a 3. helyre. Huszár Géza magabiztos vitorlázással stabilan a 4. helyen áll összetettben, ami a Magyar Bajnokságban a dobogót jelenti számára.

Péntekre 3 futam az előirányzott penzum, reméljük, hogy a szél is ezt szeretné!

Csütörtöki eredmények

WING Asso Európa Bajnokság Balatonfüreden Előző

WING Asso Európa Bajnokság Balatonfüreden

WING Asso EB 3. nap Következő

WING Asso EB 3. nap