Siófok  12.2  •  3.8 kn       

Keszthely  9.9  •  3 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.2 kn       

Balatonboglár  12.2  •  5.4 kn       

Orfű  12  •  4 kn       

Velencei-tó  10.8  •  4.8 kn       

Tiszafüred  8.2  •  5.5 kn       

Mályi-tó  7.8  •  1.6 kn       

2024. április 26., péntek

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az októberben rajtoló V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (V. MTNB) szervezője, az Adriatic Challenge, gőzerővel készül.

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Litkey Farkas harcba száll az aranyéremért
Az egyik legeredményesebb magyar vitorlázó, Litkey Farkas a Bavaria 42 Match kategóriában erősíti az V. MTNB mezőnyét. Számára ez egy felkészülési állomás a J24 hajóosztály Európa Bajnokságra. „Mivel nagyon erős mezőny jött össze és one disegin, azaz egységes hajók versenyeznek, számunkra ez egy nagyszerű lehetőség edzeni és fejben felkészülni a hamarosan rajtoló EB-re.” - foglalta össze a kilencszeres Kékszalag győztes részvételének okát. Litkey az öt személyes J24-es csapatát még három fővel kiegészítve küzd majd az októberi bajnokságon, ahol számukra a tavalyi bronzérem után , idén az aranyérem a cél. „Bár ott lesz, többek között, a háromszoros címvédő Czégai Péter, valamint a szintén győzelem esélyes Kelemen Tamás is, ha sikerül jó hajót húznunk, nem lehetetlen felérni a dobogó legfelső fokára.”

Rauschenberger Miklóst kikapcsolja a versenyzés
A szintén a Bavaria 42 Match osztályban induló Team Amitie kormányosa, a többszörös magyar bajnok Rauschenberger Miklós már számos hajóosztályban kipróbálta magát és állandó résztvevője a tengeri bajnokságnak. „Nívós versenynek tartom, volt szerencsém mindkét oldalon kipróbálni magam, hiszen korábban már szervezőként is közreműködtem a tengeri bajnokságok történetében. Ez egy tökéletes kikapcsolódás számomra, de természetesen szeretnénk minél jobban teljesíteni, felvenni a versenyt az igen erős mezőnnyel.” – összegezte az eredményes vitorlázó.

Dumaszínház vízen és szárazföldön
Az Adriatic Challenge a parti rendezvény színvonalát azzal emeli, hogy minden estére kellemes, szórakoztató műsort kínál a bajnokság résztvevőinek. Ezért összeállt a Dumaszínház Sailing Team, az Asso hajóosztályban versenyző Paksi Álmossal a kormánynál. Ezt a csapatot, többek között, a Dumaszínház azon jeles előadóművészei alkotják, akik ugyan nem versenyvitorlázók, de nem is teljesen kezdők. Így a napi futamok után Kiss Ádámnak, Hadházi Lászlónak, Benk Dénesnek és Szupkay Viktornak még marad ereje egy esti fellépésre, hogy jókedvre derítse a mezőnyt. „Eddig Balatonon próbáltam ki a vitorlázást, de azt már kinőttem, most ugrok egy kateg&oacu te;riát és megyek a tengerre, következő lépés természetesen az óceán.” – mosolygott Kiss Ádám, majd komolyra fordítva a szót hozzátette – „Tetszik a közeg. Életem nagy részét szárazföldön töltöm, de otthon érzem magam a vízen is. Kíváncsi vagyok a közönségre is, még soha nem léptem fel ennyi vitorlázó előtt.”

A hét végén rendezik az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságot Előző

A hét végén rendezik az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságot

Orfűi látogatás Következő

Orfűi látogatás