Siófok  12.2  •  9 kn       

Keszthely  14.9  •  6 kn       

Balatonfüred  11.9  •  1.7 kn       

Balatonboglár  12.7  •  7.8 kn       

Orfű  15  •  5 kn       

Velencei-tó  15.6  •  8.8 kn       

Tiszafüred  14.7  •  4.1 kn       

Mályi-tó  14  •  5.4 kn       

2024. április 26., péntek

Orfűi látogatás

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Szeptember második hétvégéjén Orfűre látogattunk, az Orfűi Vitorlás Egyesület vendégeként.

Orfűi látogatás

A hagyományosan szeptember hónapban sorra kerülő, Pécsi-tavi versenyt idén Compass Magazin Kupának hívták. Az orfűi vitorlázók szinte kivétel nélkül rajthoz álltak és voltak szép számban más egyesületek versenyzői is a Finn, Laser, Sikló és OP hajóosztályok számára kiírt versenyen.

Székely Antal győzelemmel ünnepelt
Székely Antal győzelemmel ünnepelte 50. születésnapját. Finn osztályban az 5 futamból 4-et nyert a Mecsekalján hazainak számító versenyző. A szombat esti ünneplés sem tudta megrendíteni abban, hogy vasárnap reggel futamgyőzelemmel kezdje a napot. A hétvégén rajta kívül csak az orfűi Ribacz Péter tudott diadalmaskodni a szombati első futamban. Székely és Ribacz mellett az első három hely sorsába csak Sipos Péter volt képes beleszólni, kétszer másodikként és háromszor harmadikként futott be. A futamok élmezőnyének eredményei a Finn osztályban elég unalmas képet hoztak:
1. futam: Ribacz – Székely – Sipos
2. futam: Székely – Ribacz – Sipos
3. futam: Székely – Ribacz – Sipos
4. futam: Székely – Sipos – Ribacz
5. futam: Székely – Sipos – Ribacz

Masters kategóriában Székely és Sipos mellé Anka Atilla állhatott a dobogóra.

A figyelem az utánpótlásra irányult
Laser és Optimist hajóosztályok résztvevői, szakmai szemmel nézelődőket csaltak a Pécsi-tó partjára. A versenyre kilátogatott az MVSZ elnökségi tagja Váradi Imre, aki az Utánpótlás Bizottságot vezeti és Kőváry István az MVSZ utánpótlás koordinátora. Vasárnap rövid látogatást tett a 420-as osztály vezetője is. Az OVE vezetői elmondták, hogy feltétlen céljuk, hogy jövőre még több utánpótlás-korú vitorlázót csábítsanak el erre a hétvégére.

Laserben Csorba és Lővei osztoztak a futamokon
Laser osztályban három futamgyőzelemmel Csorba Dávid állhatott fel a dobogó legfelső fokára, megelőzve a két futamon diadalmaskodó Lővei Tamást és a bronzérmes Balás Dánielt. A legeredményesebb orfűi versenyző Kálmándy-Pap Paula lett a negyedik helyet megszerezve.

A legifjabbak Stabilo díjakat nyertek
Az Optimistesek között két orfűi fiú is dobogós lett. Torma Bence egy ponttal megelőzve a keszthelyi Nyárádi Dánielt és a szintén OVE színekben versenyző, bronzérmes Török Vincét, lett az osztály legjobbja. A legifjabb dobogósok a Stabilo ajándékcsomagjait kapták a kupák és az érmek mellé ezen az orfűi hétvégén.

Díjazták a múlt hétvégi győzteseket is
A vasárnapi eredményhirdetésen került sor a múl hétvégi OVE Kupa díjainak átadására is. Talán nem meglepő módon az OVE Kupát Székely Antal nyerte. Második Farkas József lett, a harmadik helyet Anka Tamás szerezte meg

Eredmények

Képek

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Előző

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Évadzáró Kormorán Kupa Fonyódon Következő

Évadzáró Kormorán Kupa Fonyódon