Siófok  6.1  •  4.7 kn       

Keszthely  2.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  •  3.5 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  3.9  •  9.1 kn       

Tiszafüred  6.7  •  5.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  2.2 kn       

2024. április 25., csütörtök

A hét végén rendezik az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságot

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A verseny keretében kerül sor a 80 éves Dragon Jubileumi Csapatregattára – A Flottabajnokság a Koronás Pannónia Dragon Kupa második fordulója is

A hét végén rendezik az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságot

Péntektől vasárnapig ismét a dragonosok veszik birtokba a Balatonkenese előtti vízterületet a Balatonon, ugyanis szeptember 11-én kezdődik a háromnapos Erste Private Banking Dragon Flottabajnokság, a hajóosztály második legrangosabb idei versenye. A szezon eddigi megmérettetésein rendkívül izgalmas csatákat vívtak egymással az osztály egységei, így ezúttal is szoros küzdelemre van kilátás. A 2010-es Európa-bajnokság helyszínén minden adott a kiváló versenyhez.

Az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokság egyben a Koronás Pannónia Dragon Kupa második fordulója is, tehát vasárnapra az is kiderül, hogy melyik egység lesz a Magyar Cukor Zrt. által évek óta támogatott sorozat végső győztese. Optimistán várhatja a hétvégi viadalt a Lukáts Ákos vezette Conseuro 44, amely júniusban megnyerte a bajnokságot. Minden valószínűség szerint szoros csatát vív majd a ranglistát jelenleg is vezető Gömbös Lóránt kormányozta Jampeccel, amely rendre az élmezőnyben végzett az utóbbi versenyeken. Ez a két egység képviseli majd a legnagyobb eséllyel a magyar hajóosztályt az októberi Dragon Európa-bajnokságon is, amelyre a franciaországi St.-Tropez-ban kerül majd sor.

Külön érdekessége az idei regattának, hogy a hajóosztály 2009-ben ünnepli 80. születésnapját, s ebből az alkalomból minden országban jubileumi versenyeket rendeznek. A Magyar Dragon Szövetség a Flottabajnokság utolsó napján, vasárnap szervezi meg a „80 éves a Dragon Jubileumi Csapatregatta” elnevezésű versenyt, amelynek az a fő érdekessége, hogy a két vagy három egységből álló csapatokba a hajók életkoruk alapján kerülnek majd. Így egy csapatba sorolják majd például az 1938-ban épült Doyent és a legfiatalabb hajókat – így egyenlítve ki a különbséget, és erősítve a flotta egységeinek összetartozását.

A verseny rendezése szinte rutin a Kenese Marina-Port VSE és Litkey Farkas főrendező számára, hiszen minden egybevetve már ötödször látják vendégül a dragonosokat a Balaton legkeletibb vízterületén. De szükség is van a tapasztalatra, hiszen 2010. június 5-11. között ugyanitt kerül sor a világ egyik legelegánsabb hajóosztályának Európa-bajnoki küzdelmeire is.

Megkaptuk a Média Regatta díjat Előző

Megkaptuk a Média Regatta díjat

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság Következő

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság