Siófok  7.7  •  15.9 kn       

Keszthely  6.9  •  15 kn       

Balatonfüred  7.4  •  7 kn       

Balatonboglár  7.3  •  16.3 kn       

Orfű  15  •  16 kn       

Velencei-tó  7.6  •  15.5 kn       

Tiszafüred  10  •  8.8 kn       

Mályi-tó  9.8  •  9 kn       

2024. április 16., kedd

Véget ért a Nagyhajós OB második fordulója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Véget ért a Nagyhajós Országos Bajnokság második fordulója, amelyen még az utolsó napon is nagy küzdelem folyt egyes osztályokban a bajnoki címért.

Véget ért a Nagyhajós OB második fordulója

Az A pályán nem történt változás az élen a pénteki eredményekhez képest, a Sudár Regattában az Udvarló, míg a Yardstick III-ban pedig a Skorpió bizonyult a legjobbnak. Itt és, valamint a B pályán is két futamot tudtak megrendezni, az első egy óra halasztással, 11 órakor rajtoltatták el. A reggeli totális szélcsend aztán szerencsére 10-15 csomós szélbe fordult át, és a második futamra is kitartott stabil 8-10 csomós erősséggel.

Izgalmas két futamot vívtak egymással a 33-asok, ahol még hárman is esélyesek voltak a bajnoki címre. Mindkét futamon a Westport lett az első, ezzel megnyerte a bajnokságot, pedig az utolsó futam előtt még a harmadik helyen állt. Ignácz Károly elmondása szerint utána derült ki, hogy a második kiejtőn ki hány pontot ejt ki, és így végül két ponttal a Westport lett a bajnok. „Nagyon jó versenyt vívtunk hárman, és szerencsénkre nem taktikus szél fújt, hanem inkább olyan, amelynél a sebesség és a csapatmunka számít. Ennek az X-35-ösnek egészen jó a sebessége, főleg hátszélben, és arra hajtottunk, hogy ezt ki is tudjuk használni. Jól egyben volt minden, a csapat is, és szerencsénk is volt.” – mondta Ignácz Károly kormányos. A második helyen az NJL, a harmadikon 1 ponttal lemaradva a Sabrata végzett. A Yardstick II-ben a Dolce Vita nyerte meg a bajnokságot, a Regina osztályban pedig hat futamgyőzelemmel az Amitié

A C pályán szombaton csak egy futamot tudtak megrendezni, ezt Fináczy Péter és a Déli szél nyerte meg, ezzel a negyedikről a harmadik helyre lépett elő. A Scholtz 22-ben Belle Örs az összes futamot megnyerte, de a harmadik, negyedik és az ötödik helyért még nagy küzdelmet folytatott a Bocs, a Fly és a Hiszti között, mivel csak 1-1 pont volt közöttük a különbség. Az utolsó futam eredményei azonban nem tettek igazságot, mivel éppen olyan helyezéseket értek el, hogy mindhárman azonos pontszámmal végeztek a bajnokságban. A második a Warker lett.

Eredmények:
Nagyhajós Országos Bajnokság II. - A és B pálya végeredménye
Nagyhajós Országos Bajnokság II. - C pálya végeredménye

Nagyhajós OB II. - 4. nap Előző

Nagyhajós OB II. - 4. nap

A Sirocco nyerte az Alkotmány Kupát Következő

A Sirocco nyerte az Alkotmány Kupát