Siófok  12.2  •  6 kn       

Keszthely  9.9  •  6 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  11.8  •  1.9 kn       

Orfű  11  •  3 kn       

Velencei-tó  14.4  •  8 kn       

Tiszafüred  12.9  •  4.5 kn       

Mályi-tó  10.7  •  2.7 kn       

2024. április 25., csütörtök

Nagyhajós OB II. - 4. nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kezdetben versenyzésre alkalmas, kellemes 2-3-as, majd egyre gyengülő szélben került sor a futamokra a Nagyhajós Bajnokság II. pénteki napján.

Nagyhajós OB II. - 4. nap

Az A pályán egyetlen futamot tudtak megrendezni, majd a rendező parton halasztást rendelt el, a hajók pedig már nem jöttek ki délután a kikötőből. A futamot a Sudár Sportban az Udvarló, a Yardstick III-ban a Zorko nyerte, de még egyik hajónak sem olyan nagy az előnye, hogy tét nélkül versenyezzen szombaton.

A B pályán kiélezett küzdelem folyt a 33-asoknál, és még mindig nincs vége a bajnokságnak. A két megrendezett futam közül az elsőt a Westport, a másodikat a Sabrata nyerte meg, de mindkét alkalommal nagyon kis különbségek voltak a befutónál az élmezőny hajói között. Az első helyen Litkey Farkasék csak egy ponttal vezetnek az NJL előtt, de még a Westport is esélyes lehet a győzelemre. A Yardstick II-ben mindkét futamot az Aquarius nyerte meg, ezzel holtversenyben feljött a második helyre.

A C pályán a 8mOD osztály résztvevői először a csütörtökön törölt futamot futották újra, amelyben nagyon hasonló eredmények születtek az elsőhöz képest. Ezt a futamot Goszleth Márton nyerte meg a Zergével, és mivel már biztosan bajnok, a második, gyenge szélben megtartott futamon már nem állt rajthoz. A további dobogós helyekért nagy küzdelem lesz szombaton a Raiffeisen, a Weight és a Déli szél között. Scholtz 22-ben a leálló szél miatt csak egy futamot rendeztek, amelyet a már egyébként is bajnok Belle Örs nyert meg a Bilfinger Bergerrel. A Sudár Regatták két futamot teljesítettek, és mivel mindkettőt Gömbös Lóránd nyerte meg a Josephinnel, már magabiztos előnnyel áll az első helyen.

Eredmények:
Nagyhajós Országos Bajnokság II. -  4. nap A és B pálya
Nagyhajós Országos Bajnokság II. -  4. nap C pálya

Napi hírek a Naviga Világbajnokságról Előző

Napi hírek a Naviga Világbajnokságról

Véget ért a Nagyhajós OB második fordulója Következő

Véget ért a Nagyhajós OB második fordulója