Siófok  12.2  •  3.8 kn       

Keszthely  9.9  •  3 kn       

Balatonfüred  11.9  •  3.2 kn       

Balatonboglár  12.2  •  5.4 kn       

Orfű  12  •  4 kn       

Velencei-tó  10.8  •  4.8 kn       

Tiszafüred  8.2  •  5.5 kn       

Mályi-tó  7.8  •  1.6 kn       

2024. április 26., péntek

A Sirocco nyerte az Alkotmány Kupát

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az Alkotmány Kupát 2009. augusztus 22-én rendezte meg a KMPVSE Balatonkenesén, melyen a hagyományokhoz híven helyet kapott az Old Timer Tabu Kupa, a TIG-RES Kupa, valamint a kikötői háziverseny is.

A Sirocco nyerte az Alkotmány Kupát

A népes mezőnyben 83 hajó, 400 versenyzővel a fedélzetén vágott neki a Balatonkenese-Balatonalmádi – Balatonkenese – Aliga - Balatonkenese pályának. A versenyzőket 6-8 m/s-os északi szél fogadta a rajtnál. A fahajók - 30 perces előnnyel - 10.30-kor rajtoltak, őket követték 11.00 órakor a modern hajók. A fahajóknál szinte rögtön az élre tört a Sirocco, mögötte remekül tartotta helyét a Stefánia és a Sinbad. A modern hajóknál a Detre Szabolcs kormányozta Lisa nem a legjobban rajtolt ugyan, de nagy sebességpotenciálját kihasználva, a balatonalmádi bóját már tetemes előnnyel elsőként vette az új építésű hajók mezőnyében. Ám a remek szélnek köszönhetően a tradicionális hajók fél órás előnyét már nem tudták behozni az új építésű vitorlások a célig, így a Budapest Bank Money + Alkotmány Kupa dobogójának első három fokára a fahajók csapatai állhattak. A legfényesebb érem a  Cittel Lajos kormányozta Sirocconak jutott, őt követte Zentai Árpád a Stefániával, a bronzérem pedig Horváth László csapatának a nyakába került, akik a Sinbad fedélzetén hajóztak.

A TIG-RES Kupa a legjobb összetett YS eredményt elérő hajónak járt, amelyet idén a Gosztonyi Pál irányította Péter-Pál kapott, akik egyben a YSIII legjobbjai is lettek. A legnépesebb YSI osztályban a Praetor diadalmaskodott Dr Borbíró István vezetésével, a YSII-ben pedig a Győrei János kormányozta Verdessimo ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán.

Véget ért a Nagyhajós OB második fordulója Előző

Véget ért a Nagyhajós OB második fordulója

IV. FGF Közmű Kupa Következő

IV. FGF Közmű Kupa