Siófok  12.7  •  11.8 kn       

Keszthely  13.9  •  3 kn       

Balatonfüred  12.1  •  11.5 kn       

Balatonboglár  14.1  •  9.1 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  12.7  •  9.9 kn       

Tiszafüred  13.8  •  6.9 kn       

Mályi-tó  9.5  •  7.1 kn       

2024. április 20., szombat

Megkezdődött a Pata Boats FINN JUNIOR VB

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hivatalosan is eldördült a startpisztoly Balatonfüreden a Pata Boats Finn Junior Világbajnokság - Jorg Bruder Silver Cup-on.

Megkezdődött a Pata Boats FINN JUNIOR VB

18 nemzet 51 ifjú finnes vitorlázói már túl vannak a próbafutamokon és a hivatalos megnyitón. A próbafutamon a szél nem kényeztette el finneseket, így csak a mezőny fele rajtolt el, már az első kör után jó néhányan kiálltak, így végül csak 12 egység futott be.

A Pata Boats Finn Junior Világbajnokság augusztus 1-jén vette hivatalosan kezdetét. A 15.00 órakor kezdődő próbafutamon 1-2 m/s-os É-ÉK-i szélben 28 egység rajtolt el. Az up and down pályán az első kör után a kaput a lengyel Artur Ponieczynski vette elsőként. A gyenge szélben a mezőny több mint fele ekkor kiállt ami a gyakorló futamokon megszokott dolog. Ennek eredményeként csak 12 egység vitorlázott végig. Elsőként futott be a lengyel Artur Ponieczynski, második lett a világbajnoki címre is esélyes orosz Egor Larionov, a harmadik pedig szintén egy lengyel finnes, Jakub Pasik lett. A próbafutam eredménye kapcsán még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen csupán a mezőny fele vitorlázott az igen gyenge szélben.

A győztes lengyel Artur Ponieczynski elmondta:” Már jártam 3 éve itt Magyarországon, a Cadet Világbajnokságon, így már nem ismeretlen a Balaton. Ez az első évem a finn osztályban és ez az első igazi nagy versenyem. Nekem a súlyomnál fogva a kis szél az ideális, így bízom benne, hogy számomra kedvező szélviszonyok lesznek. „

A hivatalos megnyitón a házigazda Balatonfüred város polgármestere, Dr Bóka István köszöntötte a vitorlázókat. A Magyar Vitorlás Szövetség részéről Straub Elek elnök tartott rövid köszöntőt. A rendező egyesület Balatonfüredi Yacht Club részéről Simon Károly elnökségi tag üdvözölte a finneseket. Az ünnepélyes megnyitó után igazi magyaros ízek vártak az éhes vitorlázókra. A világbajnokság első futama augusztus 2-án 10.00 órakor indul.

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság Előző

Nagyhajós SOS-Gyermekfalu bajnokság

420 előverseny és 470 OB 2. nap Következő

420 előverseny és 470 OB 2. nap