Siófok  12.9  •  3.6 kn       

Keszthely  13.9  •  0 kn       

Balatonfüred  12.8  •  4.4 kn       

Balatonboglár  14.1  •  4.6 kn       

Orfű  15  •  4 kn       

Velencei-tó  15.8  •  4.1 kn       

Tiszafüred  13.1  •  4.9 kn       

Mályi-tó  14.6  •  1.9 kn       

2024. május 25., szombat

Nagyhajós Országos Bajnokság - 2. nap

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Három futam is megrendezésre került a Nagyhajós Országos Bajnokság I. második napján.

Nagyhajós Országos Bajnokság - 2. nap

Igaz, a negyediket is megkezdte a mezőny, de addigra már lankadt az egyébként a délelőtt folyamán kitartóan fújó szél, ezért a rendezőség inkább úgy döntött, egy kör után lelövi a negyedik futamot. Kivéve a J24 osztályt, mivel ott meg tudták tartani a mai negyedik futamot is.
 
Ezúttal nem volt annyira viharos az időjárás, hogy árbocok törjenek, de azért egy-két spinnaker megsínylette a versenyt. Az Asso99 osztályban két futamot is megnyert a Detre Szabolcs (KMP VSE) kormányozta Erste, a harmadikon Litkey Farkas (KMP VSE) bizonyult a legjobbnak az Asso Le Mió-val.

Szoros volt a verseny az Asso mezőnyben is, és általánosságban elmondható, hogy a remek szélnek köszönhetően jó versenyeket vívtak a csapatok egymással. Az összevont cirkálóknál a Szindbád nyerte mindhárom futamot, de mivel a szombatit nem fejezte be, egyelőre csak a harmadik helyen áll. Ugyanez a helyzet az Elliot 770-eseknél, ahol Szoják Balázs (BFYC) az Audentes-szel háromszor is az első helyen futott be, de a tegnapi befejezetlen futam miatt a második helyen áll tetemes hátránnyal. A J24 osztályban Székely Antal (BHSE) átvette a vezetést az olasz Montella Luca kormányozta Botta Dritta-tól. A rendezők jól rakták ki a pályákat és a bójákat is, megfelelő versenyzést biztosítva így a 11 résztvevő hajóosztály számára.
 
Eredmények a második nap után – Nagyhajós Bajnkoság I. - vasárnap
Eredmények a második nap után – cirkálók – Nagyhajós Bajnkoság I. - vasárnap
 

Nagyhajós Országos Bajnokság - 1. nap Előző

Nagyhajós Országos Bajnokság - 1. nap

Nagy sikerrel zárult a Szepezd Kupa Következő

Nagy sikerrel zárult a Szepezd Kupa